«Helene sjekker inn»:

- Med én gang var jeg veldig redd fordi hun var så liten. Jeg turte nesten ikke ta på henne

I sesong 3 av «Helene sjekker inn» møter hun blant andre den nybakte moren Malin som fødte datteren i uke 24.

STERKT MØTE: I første episode av «Helene sjekker inn», sesong 3, er programleder på besøk på nyfødt intensivavdelingen på St. Olavs hospital i Trondheim. FOTO: Anders Leines / NRK
STERKT MØTE: I første episode av «Helene sjekker inn», sesong 3, er programleder på besøk på nyfødt intensivavdelingen på St. Olavs hospital i Trondheim. FOTO: Anders Leines / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny sesong av den populære NRK-serien «Helene sjekker inn» er i gang, og i første episode skal programleder Helene Sandvig (50) være flue på veggen i fem dager på nyfødt intensivavdelingen på St. Olavs hospital i Trondheim.

Det blir et sterkt møte med vordende foreldre, omsorgsfulle og dyktige leger og sykepleiere, og ikke minst de nyfødte babyene som kommer til verden så altfor tidlig.

En av mødrene som Helene møter er den nybakte mammaen Malin. Hun fødte datteren Tilje i uke 24, og under en rutinekontroll oppdaget gynekologen at fødselen var i et tidlig stadie.

- Jeg gikk med rier i tre dager, og var på sykehuset for å dobbeltsjekke. Da sa gynekologen at jeg hadde tre centimeter åpning, og da begynte stresset. Med én gang var jeg veldig redd fordi hun var så liten. Jeg turte nesten ikke ta på henne. Den første tiden var det mye frykt og redsel, forklarer Malin i den første episoden av «Helene sjekker inn».

Når Helene møter Malin har hun og datteren Tilje vært på sykehuset i seks uker.

Senere i sesong 3 blir vi med Helene til Ravneberget fengsel i Sarpsborg, Villa Habibi barne- og avlastningsbolig på Tøyen i Oslo og på Hospice Lovisenberg på St. Hanshaugen i Oslo.

LES OGSÅ: Helene Sandvig til KK: - Du skal ikke kimse av kjærlighetssorg, det var verre enn å miste moren sin

- Det har vært viktig for meg å gå inn i dette, uten å være redd for å trå feil hele tiden

Tidligere har KK snakket med den folkekjære programlederen, og hun har vært åpen om at det til tider har vært svært tøft å sjekke inn på de ulike institusjonene som hun har besøkt siden seriestart våren 2016.

- Det har vært viktig for meg å gå inn i dette, uten å være redd for å trå feil hele tiden. Det er et bevisst valg at jeg skal vite minst mulig om institusjonene før jeg flytter inn. Jeg skal oppleve bygg, menneskene, regler og rutiner for første gang sammen med seerne. Og jeg kan virkelig si at de fem dagene er helt nødvendige! Det tar tid å få innpass. Men jeg har aldri jobbet med et så givende prosjekt før, sa hun til KK da første sesong ble sendt for to år siden.

IMPONERT OVER DE ANSATTE: - Den største drivkraften for dem er nok at de kjenner at den jobben de gjør utgjør en forskjell, at de betyr noe for de menneskene de er der for, har Helene Sandvig tidligere sagt til KK. FOTO: Anders Leines / NRK
IMPONERT OVER DE ANSATTE: - Den største drivkraften for dem er nok at de kjenner at den jobben de gjør utgjør en forskjell, at de betyr noe for de menneskene de er der for, har Helene Sandvig tidligere sagt til KK. FOTO: Anders Leines / NRK Vis mer

Hun benyttet også anledningen til å rose de ansatte ved de ulike institusjonene, som vier livet sitt til å utgjøre en medmenneskelig forskjell.

- Alle menneskene som jobber på disse stedene, de imponerer meg. Den største drivkraften for dem er nok at de kjenner at den jobben de gjør utgjør en forskjell, at de betyr noe for de menneskene de er der for. Jeg tror mange seere får fornyet respekt for hva det vi si å jobbe med mennesker, har Helene tidligere sagt til KK.

Første episode av «Helene sjekker inn» sendes klokken 21.20 på NRK1 onsdag 21. november.

LES OGSÅ: Helene Sandvig mistet moren i kreft som 24-åring: - Da mamma døde gråt jeg ikke så mye. Jeg grep tak i det praktiske, sier hun til KK

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer