Årets kvinner

- Medaljer er gøy, men helsa er viktigere

Da Maren Lundby valgte åpenhet rundt egen kropp, var den positive responsen enorm.

FORBILDE: Maren Lundby (27) er et forbilde for mange. Foto: Astrid Waller
FORBILDE: Maren Lundby (27) er et forbilde for mange. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det er en nydelig høstdag, med strålende sol og knallblå himmel. Utenfor Vigelandsmuseet står Maren Lundby (27), og tar imot KK med et imøtekommende smil.

Hun hopper rundt på krykker, og føyer seg dermed inn i rekken av «Skal vi danse»-deltakere som må trekke seg på grunn av skader eller sykdom. Hun har fått en stressreaksjon i to tær, som kunne ha utviklet seg til brudd om hun hadde fortsatt treningen. Dansekarrieren ble dermed lagt på hylla.

- Det går bra, altså, forsikrer hun oss, mens vi går inn i museet.

Startet som treåring

Maren ble født i Gjøvik, og vokste opp på Toten. Personen som bidro til at hun startet med skihopp, var hennes tre år eldre bror. Hun ville gjøre det samme som han.

Tre år gammel satte Maren utfor en bakke, og hoppet – på langrennsski. Da hun var fire år, fikk hun egne hoppski. Og interessen har vedvart siden.

- Kan du beskrive følelsen av å fly?

- Følelsen av å fly tror jeg man bare kan kjenne på ved å gjøre det selv. Men det er noe av det flotteste som finnes. Spesielt når man flyr langt. Det er lite som kan slå den følelsen, sier hun med et smil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer