LO-leder Peggy Hessen Følsvik

Mektig mormor

En av Norges mektigste kvinner har bikket 60 år og er mormor til tre. Peggy Hessen Følsvik fra Vigra utenfor Ålesund er den tredje kvinnelige lederen i LO.

BLANT NORGES MEKTIGSTE KVINNER: Peggy Hessen Følsvik har ballast og tåler mye. Sånn må det være når man tar på seg rollen som en av Norges mektigste kvinner. Her på Signalen, 321 meter over havet. Foto: NTB
BLANT NORGES MEKTIGSTE KVINNER: Peggy Hessen Følsvik har ballast og tåler mye. Sånn må det være når man tar på seg rollen som en av Norges mektigste kvinner. Her på Signalen, 321 meter over havet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det var ikke meningen det skulle bli slik. Riktignok har hun meningers mot, direkte nedarvet fra en politisk aktiv mor som var første vara til Stortinget for Senterpartiet på 80-tallet. Peggy skulle ikke bli LO-leder. Mormoren bosatt i Bærum, hadde en helt annen plan. Den var å være Hans-Christian Gabrielsens høyre hånd i en valgperiode til. Slik ble det ikke.

– Det var fint når Hans-Christian ble valgt som leder og jeg som nestleder, forteller Peggy. De to arbeidet godt sammen og var et bra team. Gjennom koronatider og hjemmekontor, snakket de sammen på telefon flere ganger for dag.

Sent på kveld 8. mars ble siste gang.

Dagen etter startet som normalt – Peggy jobbet hjemmefra. Så kom telefonen som endret alt.

– Hans-Christians brå død kom som et sjokk på oss alle, forteller Peggy.

– Selvsagt først og fremst for familien hans, som mistet en kjær far og ektemann. Men også for oss som jobbet tett sammen med ham. At en frisk mann ikke skulle våkne opp, var helt uvirkelig, sier Peggy og rister ettertenksomt på hodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer