Hesteulykke

Mens Rose lå i koma, fortsatte lille Ask å vokse i magen hennes

Var gravid i fjerde måned da ulykken skjedde.

OVERLEVDE: «Mirakelgutten», kaller Rose sønnen Ask, som ble født seks uker etter at hun ble utskrevet fra sykehuset i Tromsø. Det gikk seks måneder før hun kunne bære ham.   Foto: Ingun A. Mæhlum
OVERLEVDE: «Mirakelgutten», kaller Rose sønnen Ask, som ble født seks uker etter at hun ble utskrevet fra sykehuset i Tromsø. Det gikk seks måneder før hun kunne bære ham. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om ettermiddagen den 14. juni 2009 tok Rose Hemmingsen (43) som vanlig hesten Archie ut på ridebanen på Hadseløya i Vesterålen. Kjæresten sto på sidelinja og fulgte med på treningsøkten. 

– Når hesten får en vane med å steile, får den stadig bedre balanse, og kan gå høyere og høyere. Dette var jeg vant til, derfor følte jeg meg trygg på ham. Jeg visste jo at jeg kunne dette, sier Rose.

Denne gangen steilet Archie høyere enn noen gang før. Rose hadde ingen sjanse til å holde seg på hesteryggen og smalt i bakken. Hun vet ikke om hun landet på hodet, eller om kroppen traff bakken først, og hodet etterpå. Hadde hun ikke hatt hjelm, kunne alt gått enda mye verre.

 – Jeg husker ikke ulykken, og ikke at hesten steilet. 1. juli våknet jeg fra kunstig koma på sykehuset i Tromsø. Det gikk en måned før hukommelsen begynte å komme tilbake. Jeg kan huske at jeg satt i rullestol og pusset tennene, og at jeg måtte dusje i rullestol. Da jeg så meg i speilet og oppdaget at jeg var snau, tenkte jeg: «Nå har jeg vært hos frisør i Tromsø og ikke blitt fornøyd», forteller Rose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer