Bo i utlandet:

Merete (36) har reist mer enn de fleste, og besøkt nesten 60 land

Men det var Sri Lanka som fikk en spesiell plass i hjertet hennes, og nå driver hun både et reisebyrå og eget hotell på den eksotiske øya.

BO I UTLANDET: Merete (36) driver et eget reisebyrå i Sri Lanka, og skal snart åpne et eget hotell. Her sammen med datteren, Sanja (2,5 år). FOTO: Privat
BO I UTLANDET: Merete (36) driver et eget reisebyrå i Sri Lanka, og skal snart åpne et eget hotell. Her sammen med datteren, Sanja (2,5 år). FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Merete Lund (36) er født og oppvokst i Trysil, men befinner seg for tiden et helt annet sted: Nemlig på Sri Lanka i Asia. I barndommen reiste familien på mange ferieturer, som førte til at Merete tidlig ble fascinert av å reise.

– Jeg har alltid hatt en stor interesse for dyr, insekter, fugler og natur generelt, som ga det å reise en ekstra dimensjon. Som 18-åring reiste jeg for første gang på en lengre tur uten foreldre – vi var fire jenter på interrail i Europa i en måned. Det ga en utrolig frihetsfølelse!

Merete tok en bachelor i barnevernspedagogikk, og studerte deretter psykologi. I mange år jobbet hun med ungdommer i en barneverninstitusjon – en utrolig givende, lærerik, men også krevende jobb.

– Ei venninne og jeg begynte etter hvert å drømme om å reise igjen. Først dro vi på en fire måneders tur i Sør- og Mellom-Amerika, hvor jeg virkelig ble bitt av reisebasillen. Fra dette tidspunktet dreide livet seg i stor grad om å reise.

LES OGSÅ: Elise og Andreas flyttet fra byen for å drive gård

Ble forelsket i Sri Lanka

Da Merete var hjemme i Norge jobbet hun intensivt og levde sparsommelig. Hun reiste med tre venner i ett år, fra sommeren 2011. Det var da hun kom til Sri Lanka for første gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer