Føflekkreft

Mette (44) har hatt føflekkreft fire ganger

– Alt raste sammen, og jeg gikk inn i en slags boble.

FØFLEKKREFT: Mette Kvale Mellum (44) fra Hamar drar jevnlig til Rikshospitalet for å sjekke føflekkene sine. Hun er alltid ­lettet når hun er ­ferdig – og frisk. Foto: Kristine Schille
FØFLEKKREFT: Mette Kvale Mellum (44) fra Hamar drar jevnlig til Rikshospitalet for å sjekke føflekkene sine. Hun er alltid ­lettet når hun er ­ferdig – og frisk. Foto: Kristine Schille Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: – Jeg rakk både kontroll og fjerning av føflekk på 30 minutter. Det var bare en liten flekk som ble fjernet for sikkerhets skyld, sier Mette Kvale Mellum (44) og ­smiler.                                                                            Vi møter henne utenfor hud­avdelingen på Rikshospitalet i Oslo. Hun er høy og slank i matchende bukse og jakke. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Trinny og Susannah kommenterte de flotte beina, da de plukket henne ut som deltaker i programmet «Oppdrag Norge». Mette ser strålende ut.

Men under det mørke buksestoffet er det varige spor etter det hun har vært igjennom de siste årene. Flere av føflekkene på den lyse huden er fjernet. Noen av dem for å være på den sikre siden – fire stykker fordi hun hadde føflekkreft.

Norge på verdens­toppen

Det var under en rutinemessig kontroll hos hudlegen at den ­første farlige føflekken ble opp­daget. Hjemme hadde hun to små barn og et familieliv som fortsatt var i startgropen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer