Hjemløse dyr:

Mette og Stine ofrer alt for de hjemløse kattene

– Vi er det folk i negativ forstand kaller «crazy cat ladies». Men det er som jeg sier: «Crazy cat lady, and proud of it».

JOBBER MED HJEMLØSE DYR: Mette Sommer (t.v) og Stine Jansen har jobbet på Foreningen for omplassering av dyr (FOD) i mange år. FOTO: Ida Bergersen
JOBBER MED HJEMLØSE DYR: Mette Sommer (t.v) og Stine Jansen har jobbet på Foreningen for omplassering av dyr (FOD) i mange år. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

– Vi er ingen dumpingplass for katter som eierne ikke vil ha lenger. Kattunger er jo så søte, men det er ikke alle som tenker over at de blir voksne, og kan leve i 20 år, sier Mette Sommer (49), før hun løfter opp en sort, liten pus som står ved siden av henne på gulvet.

Mette og Stine Jansen (57) er to av mange frivillige som jobber ved FOD-gården (Foreningen for omplassering av dyr), som ligger på Klemetsrud i Oslo. Her bor det omkring 50-60 hunder og katter som venter på sine fremtidige hjem. Mette og Stine har et hjerte som brenner litt ekstra for kattene, og de sørger for at alle skal få en ny sjanse.

– Katter har generelt veldig lav status sammenlignet med for eksempel hund. Dette er jo fordi hunder koster penger. En blandingskatt har mindre verdi enn en panteflaske omtrent, sier Stine oppgitt.

Stine har jobbet på FOD-gården i 12 år. Det var tilfeldigheter som førte henne til gården, en dag da en rød, pjuskete hannkatt dukket opp på trappa til farmoren hennes.

– Han var tynn som en strek, med nedslitte poter og masse sår på kroppen. Jeg ga ham mat, og han var så takknemlig for oppmerksomheten. Jeg ønsket å gjøre noe for denne pusen, så jeg tok kontakt med FOD. Først havnet han i fosterhjem, før FOD tok han inn. Da ble det naturlig for meg å komme på besøk for å følge ham opp. Han klarte seg kjempebra, og gikk raskt opp fra tre til åtte kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer