Brystkreft

Mia (30) fikk en aggressiv type brystkreft. Etter 12 runder med cellegift vant hun over kreften

Nå sliter hun med fatigue, og savnet etter brystet som ble fjernet.

BRYSTKREFT: Mia fant en kul i puppen, men ikke tenkt så mye over det. Da hun besøkte fastlegen viste det seg å være trippel negativ brystkreft – en aggressiv type. Foto: Privat
BRYSTKREFT: Mia fant en kul i puppen, men ikke tenkt så mye over det. Da hun besøkte fastlegen viste det seg å være trippel negativ brystkreft – en aggressiv type. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er kreft, og jeg anbefaler å fjerne hele brystet», sa legen. Mia Ingebrigtsen (30) sto utenfor en leketøysbutikk, med telefonen inntil øret, da hun fikk sjokkbeskjeden. Hun mumlet tilbake i ufullstendige setninger.

Legen spurte om Mia hadde forstått hva han hadde sagt, ettersom hun ikke reagerte. Hun svarte at reaksjonen ville komme senere. Han sa at de ville ha henne inn så fort som mulig.

– Det jeg tenkte der og da var: Dårlig lotto, uflaks! Og dør jeg nå eller når jeg er 90, så skal det finnes et oppdatert bilde. Det hadde jeg ikke nemlig, kun bilder fra tenårene eller av bikkja. Etter det har selfie fått en ny betydning, sier Mia. 

LES OGSÅ: Kan du gjette hvilket bryst som har kreft?

Trippel negativ brystkreft

Noen uker i forveien hadde Mia funnet en kul i puppen, men ikke tenkt så mye over det. Moren oppfordret henne til å besøke fastlegen, hvor hun ble henvist videre. Diagnosen ble trippel negativ brystkreft – en aggressiv type.

– I starten rakk jeg ikke å tenke så mye, prosessen gikk utrolig fort. En knapp uke etter diagnosen, ble brystet fjernet. Cellegiftkuren var nok desidert tyngst. Jeg glemmer aldri den gangen jeg satt i sofaen og følte at kroppen jobbet, en absurd og merkelig følelse som jeg aldri hat følt tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer