Kk Portrett

Mia Törnblom (46) misbrukte amfetamin i ti år

- Hvis du har vært hjemløs, er det ikke mye å være redd for, sier supercoachen.

KJENT COACH: Livstilscoach Mia Törnblom har solgt millioner av bøker og regnes blant svenskene som den fremste inne personlig utvikling. Hun holder også jevnlig foredrag i Norge.  Foto: Rickard Eriksson/ Allover Press
KJENT COACH: Livstilscoach Mia Törnblom har solgt millioner av bøker og regnes blant svenskene som den fremste inne personlig utvikling. Hun holder også jevnlig foredrag i Norge. Foto: Rickard Eriksson/ Allover Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mia møter oss med et varmt smil og virker akkurat sånn som man forestiller seg henne: positiv, engasjert, på farten og med mange baller i luften.

Da hun i 2006 brakdebuterte med boken «Selvfølelse Nå! Din personlige coach viser deg hvordan», ble hun nærmest over natten rikskjendis i Sverige, fortsatt regnes hun der som den fremste innen personlig veiledning.

Gjennom over én million solgte bøker og utallige foredrag har hun hjulpet mange med å få økt selvtillit, bedre selvfølelse og ja, et nytt liv. Så har da også supercoachen selv vært ute et vinternatt eller to. I ti år levde hun som heroinist og kriminell - en tøff tid som likevel skulle gi uvurderlig lærdom:

– Hvis du har vært hjemløs, er det ikke mye å være redd for. Jeg har ingen jeg trenger å bevise noe for. Det gjør at jeg tør litt mer, sier Mia.

LES OGSÅ: Elizabeth Gummesson var døden nær to ganger

EKTEMANNEN Michael, traff Mia i 2005 -og flyttet inn hos samme dag de ble sammen. Her fra en kinopremiere i sommer.  Foto: All Over Press
EKTEMANNEN Michael, traff Mia i 2005 -og flyttet inn hos samme dag de ble sammen. Her fra en kinopremiere i sommer. Foto: All Over Press Vis mer

Anga seg selv til politiet

Misbruket, som begynte da hun var 19 og ble tilbudt slankepiller med amfetamin, varte i ti år. Samtidig som hun jobbet som negledesigner, bestod livet i Stockholm av festing med kokain, amfetamin og utagerende sexliv.

I selvbiografien «Så dumt» fra 2008, beskriver hun også hvordan hun ble ekspert i bedrageri og svindel med falsk legitimasjon. Til hun en dag møtte smerten. Smerten over ikke å kjenne igjen seg selv. Da var den røde lekre drakten skitten, det sminkede ansiktet fullt av sår. Og hverken moren eller søsteren ville ha noe med henne å gjøre. Da politiet tilfeldigvis kom over henne, anga hun seg selv og ble dømt til behandling. Resten er en suksesshistorie. Men redselen for å havne tilbake på dette bunnpunktet, har siden vært motoren i alt hun gjør.

– Jeg sammenligner meg aldri med andre mennesker. Jeg lærer andre hvordan man ikke skal sammenligne seg med andre mennesker. Det er resultatet av at jeg nådde bunnen. Jeg har ikke råd til å gå rundt og være for misfornøyd, for irritert eller for redd, da er det alltid en risiko for at jeg begynner å ruse meg igjen.

LES OGSÅ: Klart du skal rose deg selv!

RESTEN AV INTERVJUET leser du i KK44, som er i salg fra fredag 1. november. Der forteller Mia også om den store sorgen over ikke å få barn.
RESTEN AV INTERVJUET leser du i KK44, som er i salg fra fredag 1. november. Der forteller Mia også om den store sorgen over ikke å få barn. Vis mer

Selv en supercoach har dårlige dager

Det er nå 17 år siden Mia ble ren og bestemte seg for å få livet sitt tilbake.

Nå nyter hun å reise og holde foredrag om lederskap og coache mennesker til bedre selvfølelse og valg i livet. Med stor suksess.

I 2011 vant hun blant annet en pris for Norges beste taler. Året etter fikk hun samme pris i Sverige. Men selvsagt har også en supercoach fortsatt dårlige dager og tillater seg selv å spore av en gang imellom.

Som nylig, da hun var ute og jogget og kom hjem oppløst i tårer fordi hun begynte å gå etter halve løperunden.

– Nå i ettertid ler jeg av det. Jeg, som skal være mental coach ... vi blir aldri ferdig med vår mentale utvikling. Jeg har nedturer som alle andre. Men så har jeg det kanskje lettere enn mange etterpå. Det er jobben min. Hvis jeg ikke tar vare på meg selv, kan jeg ikke gi noe til andre, konkluderer Mia Törnblom.

Tekst: Elin Liljero. Hele denne saken kan du lese i KK utgave 44, som er i salg fredag 1. november.

LES OGSÅ: Tenk deg oppover!

NÅDDE BUNNEN: Mia, som i dag er en veldig anerkjent coach, vet alt om å nå bunnen.  Foto: Rickard Eriksson/ Allover Press
NÅDDE BUNNEN: Mia, som i dag er en veldig anerkjent coach, vet alt om å nå bunnen. Foto: Rickard Eriksson/ Allover Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer