Kultur

Miami nokså nice

Crockett og Tubbs er tilbake. Det er ganske nice.

Foto: United International Pictures
Foto: United International Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatertMiami Vice

 • Regi: Michael Mann
 • Med: Jamie Foxx, Colin Farrell, Naomie Harris, Gong Li, Justin Theroux
 • Sjanger: Action
 • Karakter: kkkkkk


  To kjekkaser, raske båter, fine biler, mange gønnere og noen heftige eksplosjoner. Pluss noen tonn narkotika. 80-tallsheltene fra hete Miami har gjenoppstått i filmutgave.

  Våre venner James «Sonny» Crockett og Ricardo «Rico» Tubbs havner plutselig midt oppi en omfattende narkotikasak da en av informantene deres begår selvmord i kjølvannet av et FBI-opplegg som gikk galt. De går under cover for å røyke ut de ansvarlige, som antas å være medlemmer av en arisk brorskap-bevegelse. For å infiltrere de rette kretser, utgir de seg for å være narkotikatransportører, og slik kommer de raskt i kontakt med forbryterkongen Jesús Montoya. Det sier seg selv at dette ikke kan gå bra.

 • Se bildespesial fra filmen her

 • Det går fort både til lands og til vanns i Miami Vice. Både båter og biler er av raskeste sort, og filmen har akkurat passelig med deilig fartsfylte actionscener som får adrenalinet til å piple ut i kroppen din. Det skytes med grove skytevåpen og snakkes med breial kjeft. Miami Vice er, som forventet, en film for deg som liker et tett avgrenset actionplott som tar svingene på to hjul og kun låner minimalt med tid til hjerte/smerte/måneskinn-problematikk. Innimellom merker man likevel at filmen kunne vært klippet litt tettere. Den går riktignok aldri ned på hvilepuls, men med riktig redigering kunne den vært 10-15 minutter kortere og hatt stålnerve hele veien.

  Colin Farrell passer utmerket i rollen som Sonny Crockett, den streite politimannen med det rebelske hjertet. Jamie Foxx' tolkning av Rico Tubbs utmerker seg i mindre grad enn jeg hadde forventet på forhånd, men samspillet mellom de to fungerer bra, og partnerskapet virker troverdig. De mangler riktignok de pastellfargede klærne og herlig frekke oppbrettene på jakkeermene som var varemerket til Miami Vice-heltene vi ble kjent med i tv-serien fra 80-tallet, men det er uansett lurt å legge demper på assosiasjonene til det opprinnelige Miami Vice før man tar turen på kino for å se filmen.

  Det går litt galt når Sonny innleder et forhold til narkobaron Jesus Montoyas høyre hånd Isabella (spilt av Gong Li) - det er vanskelig å tro på kjemien dem imellom og hennes rolle som forbryterprinsesse, men så lenge man ikke irriterer seg altfor mye over dette, ødelegger det ikke for filmen. Fokusér heller på den misunnelsesverdig kjappe båten deres, for eksempel.

  Miami Vice holder en sterk og rask nerve fra begynnelse til slutt, og redder seg pent i land som en tett og god actionfilm, absolutt godkjent som tidtrøyte. Den har mer fart enn kompleks story, slik seg hør og bør for sjangeren. Litt tettere redigering og en mer troverdig innsats fra Gong Li ville løftet filmen til en femmer - nå lander vi på en sterk firer i stedet.


  LES MER OM FILM:
 • The Break-Up - slik skal det gjøres
 • Alt om film på kk.no

 • Hva synes DU om filmen? Skriv din egen anmeldelse.

  Colin Farrell - kjekk man med ufattelig stygg frisyre.
  Colin Farrell - kjekk man med ufattelig stygg frisyre. Vis mer
  Jamie Foxx i et småsint øyeblikk.
  Jamie Foxx i et småsint øyeblikk. Vis mer
  Miami nokså nice
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer