Levende Begravd

Michelina opplevde sitt livs mareritt: Ble bedøvet med 300 000 volt, kneblet og bundet av forloveden

I totalt mørke hørte småbarnsmoren hvordan det ble spadd jord over esken hun lå i.

LEVENDE BEGRAVD: Kan du se for deg noe så fælt som å bli begravd levende og forlatt for å dø av mannen du elsker? Det opplevde Michelina.  Foto: Shutterstock / Tom Tom
LEVENDE BEGRAVD: Kan du se for deg noe så fælt som å bli begravd levende og forlatt for å dø av mannen du elsker? Det opplevde Michelina. Foto: Shutterstock / Tom Tom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Michelina og Marcin møtte hverandre seks år tidligere i hjemlandet Polen, og etter hvert flyttet de til England for å finne arbeid og en bedre tilværelse. Michelina Lewandowska (27) var syer, og Marcin Kasprzak (25) fikk jobb på et slakteri.

Det unge paret flyttet inn til hans foreldre, som allerede bodde i Huddersfield, vest i Yorkshire. Der fikk de sønnen Jakub, og i april 2008 fridde Marcin til kjæresten sin med en gnistrende diamantring. Men lykken skulle ikke vare.

Marcin ble lei av familielivet og tilbrakte stadig mer tid med bodybuilding på treningsstudioet. Snart begynte han med anabole steroider for å bli stor og sterk raskest mulig. Preparatene gjorde ham også aggressiv og voldelig.

LES OGSÅ: Stine (32) var sikker på at han skulle drepe henne

Etter hvert tenkte Marcin på å avslutte forholdet til Michelina, og han begynte å pønske på hvordan han kunne få eneansvaret for sønnen Jakub. Men det ville aldri Michelina la skje. Hun måtte ryddes av veien – for godt.

Bedøvet sin forlovede med 300 000 volt

28. mai 2011 skulle paret ut for å handle, men på veien ut ble Michelina overfalt hjemme i entreen. Marcin tok fram en el-pistol og bedøvet sin forlovede med 300 000 volt. Hjelpeløs og ute av stand til å bevege seg ble Michelina kneblet og bundet med teip rundt beina og håndleddene. Så stappet Marcin og kompisen Patryk henne ned i en pappeske, som de omhyggelig tapet igjen før de la den i bagasjerommet på parets bil.

LES OGSÅ: Burke Ramsey (29) om drapet på lillesøster JonBenét (6)

Marcin og Patryk bar ut pappesken, satte den i bilen og kjørte ut mot skogen utenfor Huddersfield. De stanset ikke før de var kommet til en øde plass langt til skogs. Så begynte de å grave.

OVERLEVDE: – Jeg håper ingen andre noensinne opplever det jeg opplevde denne dagen, sa Michelina under rettsaken.   Foto: Scanpix, shutterstock
OVERLEVDE: – Jeg håper ingen andre noensinne opplever det jeg opplevde denne dagen, sa Michelina under rettsaken. Foto: Scanpix, shutterstock Vis mer

De arbeidet fort og effektivt, og snart var gropen dyp nok for pappesken. De dumpet esken i hullet, skyflet masse jord over og la for sikkerhets skyld en 40 kilo tung trestamme på toppen. Så satte de seg i bilen og kjørte vekk, og etterlot den 27 år gamle småbarnsmoren i skogen, levende begravd.

Alt Michelina kunne tenke på der nede i pappesken, var at det var meningen at hun skulle dø denne dagen. At oksygenet ville ta slutt, og at hun langsomt ville kveles.
Hun kunne nesten ikke røre seg, og når hun forsøkte å sparke seg ut, innså hun fort at det var håpløst. Hun visste at ingen kom til å finne henne, og om hun skulle overleve, måtte hun klare å komme seg ut på egen hånd. Men hvordan?

– Jeg ba Gud hjelpe meg sånn at jeg kunne passe på sønnen min, sa Michelina under rettssaken et halvt år senere.

LES OGSÅ: Her skjer de fleste voldtekter

Forlovelsesringen ble redningen 

Plutselig kom hun til å tenke på forlovelsesringen sin. Kanskje kunne den bli hennes vei ut til friheten?

Med hjelp av de skarpe kantene og diamantene på ringen kunne Michelina begynne det møysommelige arbeidet med å skjære over teipen rundt håndleddene. Omsider lyktes hun, og da begynte hun intenst å krafse med ringen mot kartongen. Hun fikk laget et lite hull, som hun rev og slet i for å få det større. Så kunne hun begynne å grave seg oppover.

LEVENDE BEGRAVET: Her ser du restene av pappesken som Michelina var plassert i og stedet der hun ble begravd.  Foto: NTB Scanpix
LEVENDE BEGRAVET: Her ser du restene av pappesken som Michelina var plassert i og stedet der hun ble begravd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Endelig fikk hun hodet opp av jorden, livredd for at Marcin fremdeles skulle stå der, klar til 
å drepe henne. Hun tok et dypt åndedrag og skrek ut sin redsel, skrek etter hjelp. Ingen hørte henne i den øde skogen.

LES OGSÅ: «Making a murderer»-profilens eksforlovede: - Han er et monster!

– Tanken på sønnen min ga meg kraft til å fortsette, fortalte Michelina.

Til slutt klarte hun å komme seg opp av graven der hun hadde ligget i over en time. Fortumlet og panikkslagen sjanglet hun gjennom skogen og fant fram til en vei. Og sent den kvelden kom endelig en bil, en mann som stoppet og hjalp henne.

LES OGSÅ: - Det var bare et spørsmål om når neste hogg ville ta livet av meg

- Følelsene er gjort om til hat

Under rettssaken mot Marcin og Patryk i Leeds Crown Court nektet begge mennene for at de hadde forsøkt å myrde Michelina. Marcin sa at han bare hadde villet skremme henne, og at han faktisk hadde tenkt å komme tilbake og befri henne.

GJERNINGSMANN: Marcin Kasprzak ble funnet skyldig i mordforsøk og dømt til 20 år i fengsel.  Foto: Scanpix, shutterstock
GJERNINGSMANN: Marcin Kasprzak ble funnet skyldig i mordforsøk og dømt til 20 år i fengsel. Foto: Scanpix, shutterstock Vis mer

I mellomtiden hadde han likevel benyttet anledningen til å ta ut 500 pund på Michelinas bankkort. Deretter dro han hjem, og det var der han ble arrestert etter at Michelina selv hadde klart å varsle politiet.

– I flere år elsket jeg Marcin høyt, men nå er alle følelser gjort om til hat. Jeg har mareritt om at han finner meg, at han skal forsøke å drepe meg igjen. Jeg vil at han skal låses inn på et sikkert sted så lenge som mulig, sånn at sønnen min og jeg kan få en sjanse til å leve et lykkelig liv, sa Michelina i retten.

Marcin ble dømt for mordforsøk og fikk 20 års fengsel. Patryk ble frikjent for mordforsøk, men dømt for kidnapping. Han fikk fire og et halvt år.

– Jeg håper ingen andre noensinne opplever det jeg opplevde denne dagen. Etterlatt for å dø av mannen jeg elsket og stolte på, sa Michelina.

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet opp for nye lesere. Den har ogsåvært publisert i bladet «Allers Krim fra virkeligheten».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer