VEGETARISK GRATENG: Passer til alle typer kjøtt eller som en vegetarrett. Foto: Pontus Fernemann
VEGETARISK GRATENG: Passer til alle typer kjøtt eller som en vegetarrett. Foto: Pontus Fernemann Vis mer

Middag På 30 Minutter

Middag på 30 minutter

5 deilige retter som er kjemperaske å lage.

ALLERS.NO: Her får du 5 sunne sommerretter som du kjapt kan sette på bordet. Perfekt når sola skinner og utelivet lokker.

GRØNNSAKSGRATENG: Fargerike grønnsaker er godt for både øye og mage! Foto: Pontus Fernemann
GRØNNSAKSGRATENG: Fargerike grønnsaker er godt for både øye og mage! Foto: Pontus Fernemann Vis mer

Vegetarisk grateng

(4-5 porsjoner)
Squash, reddik, paprika og tomat er grønnsaker i denne fargeglade gratengen, som også inneholder chèvre.

2 rødløk
1 rettich (stor hvit avlang
reddiktype)
2 paprika
2 squash
2 tomater
2 hvitløkbåter
ca. 300 g chèvre, fast
salat
pepper

Dressing:
2 ss honning
1 dl olivenolje
saft av 1 sitron
2 ts dijonsennep
½ ts tørket timian
½ ts tørket rosmarin

Servering:
flaksalt
ferske urter

1. Skrell løken og rettichen. Kjern ut paprikaen. Skjær alle grønnsakene i ca. 5 mm tykke skiver. Sett ovnen på 175°.

2. Pisk dressingen sammen i en skål. Press i hvitløken, smuldre i osten og pisk sammen. Smak til med salt og pepper.

3. Ta fram en dyp ildfast form. Legg grønnsakene inntil hverandre i formen. Hell dressingen over. Dekk gratengen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 30 minutter.

4. Ta bort folien og gratiner til gratengen får farge og grønnsakene kjennes myke. Strø på saltflak og ferske urter og server.

LAKS MED ROGNSAUS: Sett laksen i ovnen, og den lager seg selv. Foto: Pontus Fernemann
LAKS MED ROGNSAUS: Sett laksen i ovnen, og den lager seg selv. Foto: Pontus Fernemann Vis mer

LES OGSÅ: Supergod hjemmelaget tomatsuppe

 

Laks med rognsaus

(4-5 porsjoner)

En lakseside passer seg selv i ovnen og smaker himmelsk.

ca. 800 g fersk laksefilet uten bein
2–3 ss hot sweet chilisaus
saft og finrevet skall av ½ sitron
flaksalt
pepper
sitronpepper
2 ss olje
ca. 1 ½ dl tynne skiver fennikel
100 g kaldrøkt laks i skiver

Saus:
3 dl rømme
2 ss majones
50 g rød steinbitrogn
2 ss hakket rødløk
presset sitronsaft
salt
pepper
hakket dill

Til servering:
1 brokkolihode
1 bunt grønn asparges
sitronbåter

1. Fjern alle beina i laksefileten, men skinnet kan sitte på. Legg laksesiden på bakepapir på stekeplate.

2. Bland chilisaus, saft og skall av sitron og fordel over laksen. Strø over flaksalt og sitronpepper.

3. Bland olje med strimlet fennikel og legg dette over laksesiden. Sett laksen inn i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter eller til laksen er gjennomstekt.

4. Kok brokkoli og stek asparges raskt i varm panne med litt smør.

5. Bland sammen sausen og smak til.

6. Server laksen med ferskpoteter og kanskje noen ferske reker.

PASTA MED SKALLDYR: Her er det brukt blåskjell og reker, men retten er også fin å lage med andre skalldyr som f.eks kreps. Foto: Pontus Fernemann
PASTA MED SKALLDYR: Her er det brukt blåskjell og reker, men retten er også fin å lage med andre skalldyr som f.eks kreps. Foto: Pontus Fernemann Vis mer

LES OGSÅ: Lett og lekker sommermat

Favorittpasta med skalldyr

(4 porsjoner)

En skvett tørr hvitvin i sausen gir mer smak. Kok i så fall sammen sausen rett før skalldyrene skal tilsettes.

150 g rensede reker
150 g blåskjell i lake
ca. 4 porsjoner pasta, 400 g
ca. 150 g sukkererter
½ finhakket purreløk
smør til steking
ca. 3 dl crème fraîche
2–3 ss sennep
1 ss dijonsennep
salt og pepper

1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Legg sukkerertene i pastavannet når det er ca. ½ minutt igjen av koketiden. 

2. Stek løken myk og blank. Tilsett crème fraîche og sennep og smak til med krydder. Kok sausen sammen noen minutter. Vend i skalldyrene og la dem bli varme, i 1–2 minutter.

3. Server den nykokte pastaen straks med skalldyrsausen. Server gjerne salat til.

ASPARGESSUPPE: Hjemmelaget suppe er lettere å lage enn man kanskje tror, og det smaker så mye bedre enn posesuppe. Foto: Pontus Fernemann
ASPARGESSUPPE: Hjemmelaget suppe er lettere å lage enn man kanskje tror, og det smaker så mye bedre enn posesuppe. Foto: Pontus Fernemann Vis mer

LES OGSÅ: Mettende salater


Grønn aspargessuppe med godt tilbehør

(4 porsjoner)

En deilig kremaktig aspargessuppe toppet med reker, sitrus og litt rogn.

1 bunt grønn asparges
3 salatløk
6 dl grønnsakbuljong (vann + 
terning)
1 dl hakket persille
2 dl fløte
salt
pepper

Servering:
aspargestopper
1 vårløk
½ rød chili
100 g rensede reker
2 ts revet sitronskall
2 ss olivenolje

Pynt:
rød rogn

1. Skjær asparges i biter og legg dem i en kjele, men gjem toppene til pynt. Skjær vårløken i biter og tilsett i gryten sammen med buljongen, persille og fløte.

2. Kok suppen i 7 minutter. Strø på salt og pepper.

3. Kok aspargestoppene et knapt minutt i kokevannet.

4. Skjær løken i tynne skiver. Rens og fjern frø av chilien. Skjær den i små biter. Bland alle ingrediensene til serveringen og smak til med salt og pepper.

5. Miks suppen med en mikser og hell opp i tallerkener. Legg i aspargesblandingen og topp med rogn.

KJØTTBOLLER: Barnas favoritt! Foto: Pontus Fernemann
KJØTTBOLLER: Barnas favoritt! Foto: Pontus Fernemann Vis mer

LES OGSÅ: Suksess med sjømat

Kjøttboller

(4 porsjoner)

Alle elsker gode kjøttboller, her servert med en spennende soppblanding.

400 g kjøttdeig
1 løk
1 ss dijonsennep
¼ ts malt spisskummen
¼ ts malt koriander
1 dl gresk yoghurt
salt
pepper
rapsolje til steking

Soppsaus:
150 g champignoner
1 rød chilifrukt
2 hvitløkbåter
2 vårløk
½ dl olivenolje til steking

1. Legg kjøttdeigen i en bolle. Riv løken fint og bland farsen sammen med sennep, krydder og yoghurt. Tilsett salt og pepper.

2. Form til boller med våte hender og stek på middels varme i en stekepanne i litt rapsolje til de er ferdig stekt og har gyllen overflate.

3. Del soppen i to. Fjerne kjerner og hinner på chilien, del hvitløk, chili og vårløk tynt. La det steke sammen med soppen i litt olje i 3–5 minutter på middels varme under omrøring.

4. Smak til med salt og pepper.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: