Middag På 30 Minutter

Middag på 30 minutter

5 deilige retter som er kjemperaske å lage.

VEGETARISK GRATENG: Passer til alle typer kjøtt eller som en vegetarrett. Foto: Pontus Fernemann
VEGETARISK GRATENG: Passer til alle typer kjøtt eller som en vegetarrett. Foto: Pontus Fernemann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Her får du 5 sunne sommerretter som du kjapt kan sette på bordet. Perfekt når sola skinner og utelivet lokker.

Vegetarisk grateng

(4-5 porsjoner)Squash, reddik, paprika og tomat er grønnsaker i denne fargeglade gratengen, som også inneholder chèvre.

2 rødløk1 rettich (stor hvit avlangreddiktype)2 paprika2 squash2 tomater2 hvitløkbåterca. 300 g chèvre, fastsalatpepper

Dressing:2 ss honning1 dl olivenoljesaft av 1 sitron2 ts dijonsennep½ ts tørket timian½ ts tørket rosmarin

Servering:flaksaltferske urter

1. Skrell løken og rettichen. Kjern ut paprikaen. Skjær alle grønnsakene i ca. 5 mm tykke skiver. Sett ovnen på 175°.

2. Pisk dressingen sammen i en skål. Press i hvitløken, smuldre i osten og pisk sammen. Smak til med salt og pepper.

3. Ta fram en dyp ildfast form. Legg grønnsakene inntil hverandre i formen. Hell dressingen over. Dekk gratengen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 30 minutter.

4. Ta bort folien og gratiner til gratengen får farge og grønnsakene kjennes myke. Strø på saltflak og ferske urter og server.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer