ALLERS.NO: Her får du 5 sunne sommerretter som du kjapt kan sette på bordet. Perfekt når sola skinner og utelivet lokker.
Vegetarisk grateng
(4-5 porsjoner)Squash, reddik, paprika og tomat er grønnsaker i denne fargeglade gratengen, som også inneholder chèvre.
2 rødløk1 rettich (stor hvit avlangreddiktype)2 paprika2 squash2 tomater2 hvitløkbåterca. 300 g chèvre, fastsalatpepper
Dressing:2 ss honning1 dl olivenoljesaft av 1 sitron2 ts dijonsennep½ ts tørket timian½ ts tørket rosmarin
Servering:flaksaltferske urter
1. Skrell løken og rettichen. Kjern ut paprikaen. Skjær alle grønnsakene i ca. 5 mm tykke skiver. Sett ovnen på 175°.
2. Pisk dressingen sammen i en skål. Press i hvitløken, smuldre i osten og pisk sammen. Smak til med salt og pepper.
3. Ta fram en dyp ildfast form. Legg grønnsakene inntil hverandre i formen. Hell dressingen over. Dekk gratengen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 30 minutter.
4. Ta bort folien og gratiner til gratengen får farge og grønnsakene kjennes myke. Strø på saltflak og ferske urter og server.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger