SMAK AV SOMMER: Fint vær, blåskjell og godt brød, da er kvelden reddet. Foto: Synøve Dreyer
SMAK AV SOMMER: Fint vær, blåskjell og godt brød, da er kvelden reddet. Foto: Synøve DreyerVis mer

Blåskjell Oppskrift

Middag som gir smak av sommer

Lengter du etter sommeren? Du kan tjuvstarte med smaken av sjø, sommer og sol.

ALLERS.NO: Dette er den klassiske måten å tilberede blåskjell på, enkelt og godt. Server dem som en liten kveldsrett med godt brød til.

Hvitvinsdampede blåskjell

(4 porsjoner)

1–2 nett blåskjell
1 ss olivenolje
2 sjalottløk, finhakket
ca. 1 dl hakket persille
3–4 dl hvitvin eller eplesider
nykvernet pepper

Skyll skjellene i kaldt vann, kast åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg når du knakker 
på dem.

Fres løk og halvparten av persillen i olje til løken er myk, men ikke brun. Hell i vinen, kok opp og tilsett skjellene.

Damp skjellene under lokk til de åpner seg i ca. 4–5 minutter. Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Dryss resten av persillen over.

HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL: Den klassiske måten å tilberede blåskjell på er å dampe dem i hvitvin. Foto: Synøve Dreyer
HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL: Den klassiske måten å tilberede blåskjell på er å dampe dem i hvitvin. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Server blåskjellene i dype tallerkener med godt brød til.

Her får du flere retter som passer til sommerkvelden:

- Suksess med sjømat

- Ostegratinerte reker

- Forfriskende gazpacho
 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: