ALLERS.NO: Dette er den klassiske måten å tilberede blåskjell på, enkelt og godt. Server dem som en liten kveldsrett med godt brød til.
Hvitvinsdampede blåskjell
(4 porsjoner)
1–2 nett blåskjell
1 ss olivenolje
2 sjalottløk, finhakket
ca. 1 dl hakket persille
3–4 dl hvitvin eller eplesider
nykvernet pepper
Skyll skjellene i kaldt vann, kast åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg når du knakker
på dem.
Fres løk og halvparten av persillen i olje til løken er myk, men ikke brun. Hell i vinen, kok opp og tilsett skjellene.
Damp skjellene under lokk til de åpner seg i ca. 4–5 minutter. Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Dryss resten av persillen over.

Server blåskjellene i dype tallerkener med godt brød til.
Her får du flere retter som passer til sommerkvelden: