Blåskjell Oppskrift

Middag som gir smak av sommer

Lengter du etter sommeren? Du kan tjuvstarte med smaken av sjø, sommer og sol.

SMAK AV SOMMER: Fint vær, blåskjell og godt brød, da er kvelden reddet. Foto: Synøve Dreyer
SMAK AV SOMMER: Fint vær, blåskjell og godt brød, da er kvelden reddet. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Dette er den klassiske måten å tilberede blåskjell på, enkelt og godt. Server dem som en liten kveldsrett med godt brød til.

Hvitvinsdampede blåskjell

(4 porsjoner)

1–2 nett blåskjell
1 ss olivenolje
2 sjalottløk, finhakket
ca. 1 dl hakket persille
3–4 dl hvitvin eller eplesider
nykvernet pepper

Skyll skjellene i kaldt vann, kast åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg når du knakker 
på dem.

Fres løk og halvparten av persillen i olje til løken er myk, men ikke brun. Hell i vinen, kok opp og tilsett skjellene.

Damp skjellene under lokk til de åpner seg i ca. 4–5 minutter. Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Dryss resten av persillen over.

HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL: Den klassiske måten å tilberede blåskjell på er å dampe dem i hvitvin. Foto: Synøve Dreyer
HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL: Den klassiske måten å tilberede blåskjell på er å dampe dem i hvitvin. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Server blåskjellene i dype tallerkener med godt brød til.

Her får du flere retter som passer til sommerkvelden:

- Suksess med sjømat

- Ostegratinerte reker

- Forfriskende gazpacho
 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer