KYLLINGLASAGNE: I stedet for å lage en hvit saus har vi her brukt cottage cheese mellom lagene i denne lasagnen med kylling. Foto: All Over Press
KYLLINGLASAGNE: I stedet for å lage en hvit saus har vi her brukt cottage cheese mellom lagene i denne lasagnen med kylling. Foto: All Over PressVis mer

Formretter

Middagene som (nesten) lager seg selv

Litt fantasi og noen få, enkle ingredienser er alt du trenger.

ALLERS.NO:  Formretter, som stekes i ovnen, er lettvint mat og mange gode smaker får godgjøre seg mens retten stekes. Alle forsyner seg rett fra formen som settes på bordet!

Kyllinglasagne

(4–6 porsjoner)

1 ferdig grillet kylling
500 g cottage cheese
½ purreløk
2–3 hvitløkbåter
smør til steking
ca. 500 g fryst og tinet spinat
2 dl kyllingbuljong
salt
pepper
ca. 10 lasagneplater
ca. 250 g fetaost
1–1 ½ dl revet smaksrik ost

Servering:
salat
tomater
rødløk
spirer

1. Sett ovnen på 225°. La cottage cheesen renne av i en sil. Del kyllingkjøttet i mindre biter.

2. Skrell og hakk purreløk og hvitløk. Stek dem myke i en panne med smør eller olje. Tilsett spinaten, cottage cheese og buljong. Smak til med salt og pepper.

3. Legg lasagneplater, kylling, halvparten av fetaosten og spinatsausen i en smurt ildfast form på ca. 20 x 30 cm og ca. 8 cm dyp.

4. Avslutt med spinatsaus, revet ost og halvparten av fetaosten. Stek formen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Server med salat, tomater, rødløk og spirer.
 

OVNSBAKT TORSK MED SUKKERERTER:  Denne torskegratengen er rask 
å svinge sammen.  Foto: All Over Press
OVNSBAKT TORSK MED SUKKERERTER: Denne torskegratengen er rask å svinge sammen. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Lettvinte formretter

Ovnsbakt torsk med sukkererter

(4 porsjoner)

600 g torskefilet
125 g sukkererter
6 vårløk
salt
pepper
2 skiver godt brød
1 bunt dill
1 dl finhakket persille
2 hvitløkbåter
1 dl revet lagret ost
50 g mykt smør
2 ts revet sitronskall
2 dl fløte

Tilbehør:
potetmos

1. Tin fisken hvis du bruker frossen fisk. Sett ovnen på 200˚. Skjær sukkererter i biter og vårløk i tynne ringer. Legg dem i bunnen av en smurt, ildfast form.

2. Krydre fisken med salt og pepper, og legg fisken på grønnsakene. Kjør brødskiver til smuler i en mikser sammen med dill, persille, hvitløk, ost, smør og sitronskall.

3. Hell fløten over fisken og fordel brødsmuleblandingen over.

4. Sett formen i nederste rille i ovnen og stek i 20–25 minutter. Server formen rykende varm med poteter.

KOTELETTER I FORM: Selv disse gratinerte kotelettene som har en liten smak av karri blir skikkelig festmat. Foto: All Over Press
KOTELETTER I FORM: Selv disse gratinerte kotelettene som har en liten smak av karri blir skikkelig festmat. Foto: All Over Press Vis mer

LES MER: Høstsmaker i form

Ostegratinerte koteletter 

(4 porsjoner)

4 svinekoteletter
olje til steking
2 paprika
2 rødløk
2 ts karri
1 klype 
kajennepepper
salt
pepper
2 dl fløte
½ ts tørket timian
2 dl revet ost

Tilbehør:

nykokt brokkoli
kokte poteter

1. Sett ovnen på 200˚. Krydre og stek kotelettene pent brune på begge sider ved god varme i litt olje. 

2. Skjær paprika og løk i tynne strimler. Stek dem myke i litt olje i stekepanne, og krydre med karri, kajennepepper, salt og pepper.

3. Legg koteletter og grønnsaker sammen i en ildfast form. Bland fløte med timian og ost. Krydre blandingen med salt og pepper, og hell dette over kotelettene. Sett formen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Server med nykokt brokkoli og potet. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: