Middelhavsgryte

Middelhavsgryte

Tomatisert fiskegryte er lettvint og gir en herlig smak i kombinasjon med hvitløk og urter. Den er like fin å ­servere til hverdags som til fest.

(4 porsjoner)

◗ 1 hakket løk
◗ 2 hakkede hvitløkbåter
◗ 4 poteter i biter
◗ 2 rensede gulrøtter i skiver
◗ 3 stikler selleri
◗ 1 boks hermetiske tomater
◗ 1 grønnsakbuljongterning
◗ salt
◗ pepper
◗ ca. 1 finhakket rød chilipepper
◗ sitronskall
◗ ca. 500 g torskefilet eller annen fisk
◗ reker
◗ finhakket frisk timian

1. Finhakk løk og hvitløk og surr i olje. Tilsett, poteter gulrot og stilkselleri, og la det steke med noen minutter uten at det tar farge.
2. Hell på tomater. La det koke til grønnsakene er knapt møre. Legg i 1 grønnsakbuljongterning.
3. Smak til med finhakket, rød chili, timian, salt og pepper. Tørk fisken godt og del i biter.
4. Legg i fisken. La den trekke til den er gjennomkokt, ca. 5 minutter.
5. Server med noen reker og urter.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: