Slag:

Midt i en treningstime falt Janne (35) om med slag: - Jeg er kjempeheldig som lever

Hun var 35 år, hadde aldri røkt, trente hver dag og spiste sunt. Ikke så rart at ingen i salen skjønte hva som skjedde da Janne sank sammen på gulvet foran dem.

SLAG: – Jeg har fått andre verdier enn før, setter pris på små ting. Jeg føler meg frisk, med begrensninger, sier Janne Fjælberg, som fikk hjerneslag for ti år siden. Foto: Monica Larsen
SLAG: – Jeg har fått andre verdier enn før, setter pris på små ting. Jeg føler meg frisk, med begrensninger, sier Janne Fjælberg, som fikk hjerneslag for ti år siden. Foto: Monica Larsen Vis mer
Publisert

Se for deg en slagpasient. Sannsynligheten for at du nå visualiserer en som Janne Fjælberg (46), er nok liten. Hun har aldri røykt, drikker lite alkohol, hun trener hver dag og spiser sunt. Og så er hun altfor ung til å få slag, eller?

Det var en tirsdag morgen i april 2008. Aerobicsalen på Elixia i Stavanger var full, og fremst sto Janne. Alle i salen fulgte hennes bevegelser, til hun plutselig måtte sette seg ned. Menneskene foran henne var blitt så uklare.

Hun ristet på hodet, men synet ble ikke bedre. Noen snakket til henne, men hun klarte ikke å svare. Problemet var bare at ingen skjønte at hun plutselig ikke kunne snakke, for Janne hadde fått panikk. Hun var den eneste i rommet som forsto hva som var skjedd, men hun klarte ikke å fortelle det.

– Det var en sykepleier i salen, og i ettertid har hun fortalt at hun lenge var sint på seg selv for at hun ikke skjønte hva som skjedde. Men jeg klandrer ingen. Jeg hadde mistet taleevnen, men det var umulig å merke så lenge jeg bare gråt, forteller Janne.

– Kollegene mine skjønte ikke, damen i resepsjonen hos fastlegen skjønte ikke, ikke engang sykepleieren som møtte oss på legevakten, skjønte hva som var skjedd. De trodde jeg hadde hatt et lite illebefinnende, og at jeg var så sliten at jeg grein og ikke klarte å gjøre meg forstått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer