Migrene:

Migrenen kom som et sjokk:
- Hjertet hamret og det svartnet for øynene

Lene Elise Bergum fikk migrene som 38-åring. Anfallene var så sterke at hun fikk angst for å være alene.

MIGRENE: Har gått fra å ha angst og redsel for å være alene gjennom flere år, til å endelig kunne leve et normalt liv. FOTO: Astrid Waller
MIGRENE: Har gått fra å ha angst og redsel for å være alene gjennom flere år, til å endelig kunne leve et normalt liv. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var 38 år gammel da jeg begynte å slite med migrene, og jeg kommer aldri til å glemme den dagen da jeg fikk mitt første migreneanfall. Det skjedde på en ferje - plutselig begynte hjertet å hamre, det svartnet for øynene og jeg ble svett og varm i hodet. All forståelse for ord ble borte, og da jeg omsider kom meg til sykehuset skrek jeg av smerte. Jeg hadde full krampe i hele kroppen, taleevnen forsvant og når de stilte meg masse spørsmål så hadde jeg ikke mulighet til å svare. Jeg fikk dødsangst, sier Lene Elise Bergum til KK.

Hun har nylig deltatt på «Farmen Kjendis». På tv fremstår 46-åringen som en bestemt dame med en sterk personlighet og masse stå-på-vilje. Men for Lene Elise Bergum har hverdagen til tider vært fullstendig preget av sterk migrene.

Samme symptomer som slag

Den gangen hun fikk det første anfallet ble hun innlagt på slagavdelingen på A-hus for full utredning. Nesten et helt år gikk det før de kunne utelukke slag, for det var derimot migrene med aura som herjet i kroppen til Lene Elise. En egen form for migrene som gjør at du kan få synsforstyrrelser, nummenhet eller miste taleevnen før hodepinen setter inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.