Kreft:

Milian (3) besøkte sin nyfødte lillesøster - så dro han til sin siste stråling

- Jeg hadde ett skrekkscenario i hodet mitt om både begravelse og dåp om hverandre, sier mor Tiril.

DÅP: Da lille Molly ble døpt var gleden stor over å ha med både storesøster Martine og storebror Millian. FOTO: Privat
DÅP: Da lille Molly ble døpt var gleden stor over å ha med både storesøster Martine og storebror Millian. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Da Milian var syk og jeg var gravid med Molly, var min største frykt at jeg skulle miste Milian. Jeg hadde ett skrekkscenario i hodet mitt om både begravelse og dåp om hverandre, sier Tiril Aulebo Stamland (31).

– Da dåpsdagen kom, valgte vi å gå sammen som en familie ned kirkegulvet. Martine, Molly og Milian, Magnus og jeg, tre friske barn og to stolte foreldre. Magnus er far til alle tre og jeg er mor til de to yngste. Det var veldig spesielt og er et av mine lykkeligste øyeblikk, fordi jeg følte så mye lettelse og glede.

Fungerer godt som storfamilie

Da Molly kom til verden 26. desember 2016, ble familien utvidet fra fire til fem. Martine og Milian fikk besøke lillesøsteren sin på sykehuset samme dag. Bare noen få timer etter dette var Magnus, Milian og bestefar på vei inn til Oslo for Milians siste strålebehandling.

– Jeg lå igjen på sykehuset i Skien med ei lita nyfødt prinsesse. Jeg følte meg så fullkommen, men samtidig så fryktelig tom uten Milian i umiddelbar nærhet, sier Tiril.

Pappa Magnus (39) og mamma Tiril gikk fra hverandre i 2018, og samarbeider om barna. Martine er nå 15 år, Millian snart ti og Molly snart seks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.