- Min gave til Kasper og barneavdelingen, for alltid i mitt hjerte

Kasper ble bare ett år gammel. Hver jul i 20 år etter at han døde, har mamma Heidi Tørum gitt et pepperkakeslott til St. Olavs Hospital i Trondheim.

ALVORLIG HJERTEFEIL: Familien fikk bare en jul sammen med Kasper. Foto: Privat
ALVORLIG HJERTEFEIL: Familien fikk bare en jul sammen med Kasper. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er min julegave til Kasper og barneavdelingen, som alltid vil være i mitt hjerte, sier Heidi om pepperkakeslottet.

Julen 2000: Heidi Tørum sitter på St.Olavs Hospital med en liten hånd i sin. I flere måneder har hun og ektemannen bodd på barneavdelingen sammen med sønnen Kasper, som er født med en alvorlig hjertefeil.

Personalet gjør alt de kan for å skape en så normal og fin jul som mulig for barna - her som andre steder krydres dagene med juleverksted, pepperkakebaking og mandel i grøten. Det er Kaspers første jul i livet, og den siste. På vårparten klarer ikke kroppen hans mer. Han blir et år og ni dager gammel.

Terapi

Ikke alle opplever at dyp sorg lar seg ledsage av dyp takknemlighet, men for Heidi har det vært slik. Det er dette som gjør at hun for tjuende året på rad legger all sin flid i en julegave til den samme barneavdelingen: et ruvende pepperkakeslott. En takk for den hjelpen og omsorgen de opplevde å få, men også en måte å bearbeide sorgen på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer