Lilli Bendriss:

- Min oppvåkning kom som et smell

Nå hevder Lilli Bendriss at vi alle kan lære oss å bli klarsynte. Bare vi er åpne for det.

LÆRER ANDRE: Lilli Bendriss er har definert seg som klarsynt i over tredve år. Nå ønsker hun å vise at det er mulig for alle å lære seg å komme i kontakt med sine egne evner. Foto: Per Heimly
LÆRER ANDRE: Lilli Bendriss er har definert seg som klarsynt i over tredve år. Nå ønsker hun å vise at det er mulig for alle å lære seg å komme i kontakt med sine egne evner. Foto: Per Heimly Vis mer
Publisert

- Akkurat nå har jeg ryddet og ryddet i selvpålagt karantene, for jeg fant ut dersom jeg skulle dø, må barna mine slippe å rydde opp i alt det her. Så nå er det tellekanter i truseskuffen, og orden i sminkesakene spøker Lilli Bendriss (73) på telefon med KK.

- Jeg er vestlending vet du. Jeg må få spøke litt oppi alt dette, sier Lilli og humrer. Kvinnen som anser seg selv som klarsynt, er også kjent for sin humor, sin ekstravagante klesstil og store moteinteresse (glem «less is more») , og en rekke tv-programmer, deriblant mange år og sesonger med «Åndenes makt» og nå sist hennes egen serie «Lilli til lunsj» der hun snakket med ulike kjendiser om livet sjøl, samt tilbyr en god dæsj med åndelig veiledning og analyser.

Om Lilli forutså koronakrisen vi står i nå alle mann? Ikke helt. Men et spørsmål dukket likevel opp rundt juletider, ifølge henne selv. Kom hun til å leve ut 2020?

Og svaret?

- Svaret jeg fikk fra universet var ja, sier Lilli, som understreker at hun hverken ble skremt eller «gikk inn det» som det heter når man hevder å være påkoblet mer høytsvevende energier og andre nettverk enn den lokale wifi-en.

Er optimist - på verdens vegne

- Jeg er for øvrig ikke redd for dø, det er jeg ikke. Men smerter, det er jeg redd for, sier Lilli som påpeker at tiden vi er inne i nå, er krevende for mange,

Selv er hun optimist, og har trua på at det vil gå bra til sist. Også for menneskeheten som helhet.

- Noe vil vekkes i oss, vår natur avdekkes. Hvem er vi, hva er våre verdier? Vi står i en tsunami av frykt nå, men heldigvis vil mange stå fram som fyrtårn i denne krisen, sier Lilli og oppfordrer oss alle til å hente fram det hun beskriver som vår egen, indre sikkerhet og sende ut god energi.

- Det er svært viktig akkurat nå.

BYGGER BRO: - Camillo skriver om det vitenskapelige aspektet, og bygger en bro mellom to ulike verdener, sier Lilli om medforfatter Camillo Løken. FOTO: Per Heimly
BYGGER BRO: - Camillo skriver om det vitenskapelige aspektet, og bygger en bro mellom to ulike verdener, sier Lilli om medforfatter Camillo Løken. FOTO: Per Heimly Vis mer

For de som kjenner til Lillis virke som såkalt klarsynt, er det ikke uvant å høre henne fortelle om å koble seg på ulike energier, og hva som skjer når vi «åpner opp» som det heter på alternativ-språket. Og disse teknikkene mener Lilli helt vanlige folk kan lære seg også - i hvert fall hvis vi tar tittelen på hennes siste bok bokstavelig.

- «Du er klarsynt» heter boka. Er jeg virkelig det, altså?

Lilli ler, og forklarer mer enn gjerne:

- Alle kan i større eller mindre grad aktivere evnene sine. Se på det som pianoundervisning! Noen vil oppleve at det er krevende å lære å spille, de trenger mange timer for å lære selv de enkleste melodier, og kanskje klarer de knapt nok det. Andre tar det lettere. Og noen, ja de viser seg å ha et stort talent, forklarer Lilli.

- Boka er ment å være en guide for hvordan du kan åpne opp for dine intuitive evner, og den presenterer sju trinn i denne prosessen, forklarer Lilli som har skrevet boka i samarbeid med forfatter og foredragsholder Camillo Løken.

- Vi utfyller hverandre på en god måte. Jeg forteller om mine opplevelser og Camillo skriver kapitler som begrunner opplevelsene vitenskapelig, ja bygger en bro kan du si, mellom ånd og vitenskap. Vi er veldig interessert i den biten begge to. Vi kommer med en podcast også om ikke lenge, som skal hete nettopp det, forteller Lilli entusiastisk.

Selv opplevde hun det hun beskriver som en åndelig oppvåkning først i en alder av 42 år.

- Jeg var et sterkt intuitivt barn, men jeg vokste ikke opp med at de evnene ble stimulert, så de ble nok liggende i en slags dvale helt fram til jeg åpnet opp, forklarer Lilli.

Det var på et selvutviklingskurs for kreftpasienter det skjedde. Det er over 30 år siden, men Lilli kan beskrive opplevelsen i detalj. Lilli deltok i et selvhjelpskurs for kreftpasienter, i påvente av en laseroperasjon. Det er den siste dagen i det ukeslange kurset det skjer. Lilli beskriver en runde der alle deltakerne skal finne de ordene de har på hjertet, og dele med de andre, mens en spesiell stein sendes rundt.

- Det er da det skjer. En voldsom kraft, en form for kaos, men også en ro, en enorm energi strømmer gjennom meg. Jeg åpnes opp og føler en intens tilstedeværelse, forklarer Lilli og beskriver at kroppen ristet og skalv. Hun forteller også at dette er øyeblikket hvor hun for første gang opplever å komme i kontakt med en skikkelse, en gammel indianer som hun senere skal bli godt kjent med.

- Hva var det som gjorde at nettopp dette kurset ble et vendepunkt?

Lilli tror ikke på tilfeldigheter. Det var noe som førte henne dit. En venn hadde gitt henne brosjyren om kurset, og da operasjonen hun skulle ha ble utsatt, fikk hun anledning til å delta. I tillegg hadde hun i flere uker mottatt akupunkturbehandling, og en helt spesiell nål ble satt like før kurset, som hun i etterkant fikk vite skulle hjelpe henne i å «åpne opp».

- Jeg et sted i livet der jeg kjente på en tomhet i livet. At jeg manglet noe, selv om jeg i mange år hadde levd et tilsynelatende perfekt liv på overflaten. Det jeg manglet var kontakten egen sjel. Med evnene mine. Plutselig lå forholdene til rette for å komme i kontakt med dette, sier Lilli.

- Hva skjedde så?

- Vel, mitt nye liv begynte da. Det skulle bli voldsomme omveltninger. Men jeg skjønte at dette kom til å gå bra, forteller Lilli og forklarer at når hun først koblet seg på disse energiene, vel da var det ingen vei tilbake.

Og veien gikk fra å drive eget interiørfirma, til kursvirksomhet, konsultasjoner med klienter og etter hvert tv. Et rikt liv beskriver hun det som. Og en læringsprosess.

- Det er ikke sånn at man forstår alt, eller mestrer alt umiddelbart. Det er en prosess også for den som oppdager evnene sine og universets energi. Og det kommer også fram i boka, påpeker Lilli.

I boka beskrives fire intuitive evner. Å kunne føle energier, å kunne vite, å kunne høre og det å kunne se med sitt sitt indre øyne, det som ofte omtales som den sjette sansen.

Magefølelsen - en sjette sans?

- De fleste har et forhold til det de kaller magefølelse. Det er intuisjon. Og den føler mange at det er riktig å lytte til. Jeg ønsker å gi alle som er nysgjerrige på å utvikle den følelsen en slags oppskrift de kan følge, sier Lilli og mener alt som behøves for å komme i kontakt med seg og etter hvert andre «der ute» er et åpent sinn.

- Et åpent sinn er utgangspunktet. Man kan ikke være lukket. Da vil energien din forbli blokkert og ingenting vil komme inn, sier Lilli og forklarer at dette ikke er boka for de hun beskriver som de aller mest skeptiske blant oss.

- Denne boka er skrevet for de som er klare for å komme i kontakt med egne evner. Noen vil få sterke opplevelser, sier Lilli.

I boka presenteres altså syv trinn som skal bidra til å aktivere egne intuitive evner, deriblant klarsynthet. Det er ulike øvelser man bør gjennomføre, alt fra pusteteknikker og ulike visualiseringsverktøy kjent fra psykologien, supplert med egne vitenskapskapitler som er ment å forklare en hel del av dette som for de aller fleste framstår som uforklarlig. Ikke alle blir like overbevist av nettopp denne miksen.

- Hvordan opplever du at mange er skeptiske til det du holder på med?

- Det er jeg vant til, og jeg er ikke en som det tar så tungt nei, sier Lilli og ler.

- Men det er klart. Alle som åpner opp for at det finnes en åndelig verden, en annen dimensjon, opplever jo å bli latterliggjort og fryst ut - av noen. Det kan være fryktelig tøft, sier Lilli og legger til at dette temaet også behandles i boka.

- Men det er en langt større åpenhet for disse ideene nå, enn da jeg begynte med dette for tredve år siden. Husk at de unge voksne nå er Harry Potter-generasjonen. De er ikke fremmed for at det finnes mer mellom himmel og jord. Jeg opplever en oppblomstring av nysgjerrighet, og stor interesse fra de unge - og det liker jeg, sier Lilli. Så stor interesse er det at Lilli har full kalender - i denne dimensjonen - i månedene framover.

- Det blir ny sesong med «Lilli til lunsj», det blir spennende. Også er det disse podcast-innspillingene jeg skal gjøre, og en rekke foredrag og kurs, bare vi kommer oss tilbake til normalen her, sukker Lilli i andre enden. For selv ikke Lilli slipper unna våre felles jordiske utfordringer for øyeblikket.

- Men jeg tror altså på en gjennomstrømmende kraft i alt levende. Vi er alle energi, og en del av en kollektiv bevissthet. Jeg har sett i eget liv hvordan tankene mine skaper min egen tilværelse. Så at det er kraft i å tenke positivt? Ja for all del, avslutter Lilli på telefon.

LES OGSÅ: - Jeg likte å gå til spåkone. Det fikk meg til å føle meg bra

Se fjerde episode av «Jan Thomas pusser opp». Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer