Nadya Khamitskaya Andersen om krigen i Ukraina:

- Mine foreldre føler på skam. De er så redde for å bli hatet

Den tidligere proffdanseren uttaler seg om den pågående krigen.

UTTALER SEG: Nadya Khamitskaya Andersen uttaler seg om den pågående krigen mellom Russland og Ukraina. Foto: Stian Foss / Nordisk Film TV / NRK
UTTALER SEG: Nadya Khamitskaya Andersen uttaler seg om den pågående krigen mellom Russland og Ukraina. Foto: Stian Foss / Nordisk Film TV / NRK Vis mer
Publisert

Natt til torsdag 24. februar invaderte Vladimir Putins (69) styrker Ukraina. Siden den gang har det vært krig i landet, og invasjonen regnes som den største militære konflikten i Europa i det 21. århundre.

For hver dag som går er det stadig flere kjente ansikter både i utlandet, men også i Norge, som uttaler seg om den pågående krigen og ønsker å vise sin støtte til Ukraina.

Nå er det den tidligere proffdanseren Nadya Khamitskaya Andersen (39) som har uttalt seg. Det gjør hun overfor TV 2 og i podkasten «Gode dager».

- Det er så grusomt

Khamitskaya er født og oppvokst i Hviterussland, men flyttet til Norge for 22 år siden for å satse på en karriere innen dans.

I podkastepisoden forteller hun nærmere om hva hun tenker om den pågående krigen, og hvordan hennes nærmeste familie og venner i Hviterussland påvirkes av det.

- Det skjer ting som endrer livet til ekstremt mange, og som oppleves som veldig plutselig. Det som skjedde 24. februar, og det som fortsetter å skje i Ukraina, er så grusomt. I utgangspunktet involverer det jo Russland og Ukraina, men også Hviterussland. Alle har jo enten venner eller familie i noen av de andre landene, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer