Ostekake

Mini cheesecake med bringebær

Mini cheesecake med bringebær
Publisert
Sist oppdatert

Små porsjonskaker som er perfekte som dessert.

(12 stk.)

10 digestivekjeks
75 g smør

Fyll:

2 egg
1 dl sukker
revet skall av ½ appelsin
1 beger (3 dl) Kesam, original
1 dl crème fraîche, gjerne lett
4 dl bær, for eksempel bringebær eller blåbær
1 dl aprikosmarmelade

1. Knus kjeksen fint, gjerne i en food processor. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk deigen ut i bunnen på små former, gjerne i muffinsbrett eller muffinsformer av papir.

2. Forstek bunnene midt i ovnen ved 200° i 4–5 minutter.

3. Visp egg og sukker til lett eggedosis. Rør i appelsinskall, kesam og crème fraîche. Hell blandingen i formene.

4. Stek kakene i nedre del av ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

5. Ta kakene ut av formene. Legg bærene oppå. Pensle bærene med smeltet marmelade, pynt med sitronmelisseblader og server.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer