Foto: Wenche Hoel-Knai
(Til 4 personer)
Deig
20 g gjær
3 dl lunkent vann
400 g hvetemel
mel til kjevling
1/2 ts salt
Fyll
1 glass tomatsaus av ett eller annet slag
2 pakker mozzarella
frisk basilikum
salt og pepper
god olivenolje
noen cherry-tomater
chorizopølse
Rør gjæren ut i 4 ss lunkent vann. Bland i 4 ss hvetemel og dekk til den lille deigen. La heve i 30 minutter et lunt sted. Ha resten av melet på et bord og lag en grop i midten. Legg den lille deigen i gropen, tilsett salt og elt alt sammen til en glatt deig med resten av vannet. Hakk basilikumblader og strø over. Arbeid godt med deigen og legg den i en bolle. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse, i cirka 1 time.
Sett stekeovnen på 225°. Lag små, tynne pizzabunner og legg dem på bakepapir på en plate. Smør på tomatsaus, del mozzarellaen i skiver og legg dem på sausen. Skjær pølsa i skiver og legg på noen eller alle bunnene. Salt og nykvernet pepper.
Stek pizzaene i cirka 10 minutter. Server gjerne med skivet, fersk tomat, noen dråper god olje og mer fersk basilikum.
Tipset! Lag alltid for mye deig. Da kan du enten ha den liggende i kjøleskapet noen dager eller fryse den ned til en annen gang.
