Grønnsaker

Mini-pizza

Imponer med eksotisk mini-pizza. Perfekt helgemat.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Wenche Hoel-Knai(Til 4 personer)Deig20 g gjær3 dl lunkent vann400 g hvetemelmel til kjevling1/2 ts saltFyll1 glass tomatsaus av ett eller annet slag2 pakker mozzarellafrisk basilikumsalt og peppergod olivenoljenoen cherry-tomaterchorizopølseRør gjæren ut i 4 ss lunkent vann. Bland i 4 ss hvetemel og dekk til den lille deigen. La heve i 30 minutter et lunt sted. Ha resten av melet på et bord og lag en grop i midten. Legg den lille deigen i gropen, tilsett salt og elt alt sammen til en glatt deig med resten av vannet. Hakk basilikumblader og strø over. Arbeid godt med deigen og legg den i en bolle. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse, i cirka 1 time. Sett stekeovnen på 225°. Lag små, tynne pizzabunner og legg dem på bakepapir på en plate. Smør på tomatsaus, del mozzarellaen i skiver og legg dem på sausen. Skjær pølsa i skiver og legg på noen eller alle bunnene. Salt og nykvernet pepper. Stek pizzaene i cirka 10 minutter. Server gjerne med skivet, fersk tomat, noen dråper god olje og mer fersk basilikum.Tipset! Lag alltid for mye deig. Da kan du enten ha den liggende i kjøleskapet noen dager eller fryse den ned til en annen gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer