Grønnsaker

Mini-pizza

Imponer med eksotisk mini-pizza. Perfekt helgemat.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Wenche Hoel-Knai






(Til 4 personer)

Deig
20 g gjær
3 dl lunkent vann
400 g hvetemel
mel til kjevling
1/2 ts salt

Fyll
1 glass tomatsaus av ett eller annet slag
2 pakker mozzarella
frisk basilikum
salt og pepper
god olivenolje
noen cherry-tomater
chorizopølse

Rør gjæren ut i 4 ss lunkent vann. Bland i 4 ss hvetemel og dekk til den lille deigen. La heve i 30 minutter et lunt sted. Ha resten av melet på et bord og lag en grop i midten. Legg den lille deigen i gropen, tilsett salt og elt alt sammen til en glatt deig med resten av vannet. Hakk basilikumblader og strø over. Arbeid godt med deigen og legg den i en bolle. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse, i cirka 1 time.

Sett stekeovnen på 225°. Lag små, tynne pizzabunner og legg dem på bakepapir på en plate. Smør på tomatsaus, del mozzarellaen i skiver og legg dem på sausen. Skjær pølsa i skiver og legg på noen eller alle bunnene. Salt og nykvernet pepper.

Stek pizzaene i cirka 10 minutter. Server gjerne med skivet, fersk tomat, noen dråper god olje og mer fersk basilikum.

Tipset! Lag alltid for mye deig. Da kan du enten ha den liggende i kjøleskapet noen dager eller fryse den ned til en annen gang.

Mini-pizza
Mini-pizza Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer