Kultur

Miss Jordnær

Sandra Bullock kunne vært nabojenta. Bortsett fra at hun tjener millioner, er nær venn med Keanu Reeves og gift med etterkommeren til en forbryterkonge.

Miss Jordnær
Publisert
Sist oppdatertSandra Annette Bullock (42)

 • Født: 26. juli 1964 i Arlington County, Virginia

 • Aktuell med: filmen The Lake House

 • Sivilstatus: Gift med Jesse James
 • Har spilt i flere filmer, men er mest kjent for:

 • Speed

 • While You Were Sleeping
 • A Time To Kill

 • Miss Congeniality 1 og 2
 • Oscar-vinneren Crash


 • Det er hele tolv år siden storfilmen Speed herjet kinoene i Norge og bidro til at Sandra Bullock gikk fra å være b-skuespiller til å bli en superstjerne over natten. - Alle frarådet meg å ta rollen, fordi det var en «bussfilm», uttalte Sandra senere.
 • Gjenskap Sandra-stilen. Klikk her for stor bildespesial.

 • Etter storsuksessen har Sandra spilt i flere store filmer, men dette er altså første gangen siden 1994 at Reeves og Bullock gjenforenes på lerretet.

  Filmen tar for seg et sci-fi-preget kjærlighetsdrama, med uventede vendinger og en lykkelig slutt. Fordi handlingen tar for seg tidsreiser og innebærer at opptaket av skuespillerne ble foretatt separat, var Reeves og Bullock samtidig på filmsettet i kun to uker.
 • Les anmeldelsen av Huset ved vannet her

 • På enkelte vis kan den romantiske filmen sammenlignes med Sandra Bullocks virkelige liv, ettersom hun i 2005 svært uventet gikk hen og giftet seg med den tatoverte mc-rebellen Jesse James. Han er etterkommer etter sin navnefar Jesse James, kanskje 1800-tallets mest berømte kjeltring. Det var ikke kjærlighet ved første blikk, og Sandra ble helt satt ut av Jesses spørsmål om å date. I Hollywood er nemlig dating ikke et normalt konsept, forteller Sandra, men mer et nivå opp med folk man har kjent i månedsvis.

  Hvordan det hele gikk til, har hun imidlertid ingen planer om å utbrodere. Personlige detaljer om privatlivet til Sandra Bullock er ikke allmennheten forunt. Det eneste hun kan si, er at han lar henne få være seg selv 100 prosent, og at det er hva hun ser etter i alle menneskene rundt seg.

  - Jeg trenger å stimulere hodet, enten det dreier seg om politikk eller hvordan jeg vasker gulvet. Selv er hun også overrasket over at det var James som ble den utkårede. - Her trodde jeg at han ikke kunne være åpen og fordomsfri fordi han så ut som han gjorde, og så tok jeg helt feil. I stedet var det jeg som hadde blitt hva jeg misliker hos andre; fordomsfull og dømmende.

  Hun har såvisst ingen planer om å gifte seg flere ganger, og sier at den eneste grunnen til at hun har ventet så lenge, er fordi hun tar det svært seriøst. Tidligere har hun datet Matthew McConaughey, som hun spilte mot i flmen A Time To Kill (1996). Hun har også vært forlovet med skuespilleren Tate Donovan, men forholdet tok slutt.

  Den 42 år gamle skuespilleren vokter privatlivet nøye, og ignorerer trivialiteter i den grad hun kan.

  - Jeg kommer aldri til å fortelle om personlige detaljer. Det er ikke hva jeg gjør, har gjort eller kommer til å gjøre. Jeg har gode bullshit-antenner, forteller hun i et intervju med magasinet Tatler.

  - Det er en kynisk bransje vi jobber i, og den eneste måten jeg vet å takle det på, er ved hjelp av sarkasme og vidd.

  Sandra Bullock har tross sine skyhøye skuespillerhonorarer og suksess klart å bevare føttene godt plantet på jorda. Hun vasker sine egne klær, handler sin egen mat og elsker å kokkelere. I tilleg er hun elsket av pressen og fansen for sitt gode humør og uhøytidelighet.

  Reeves og Bullock i en scene fra filmen Huset ved vannet.
  Reeves og Bullock i en scene fra filmen Huset ved vannet. Vis mer
  Keanu Reeves og Sandra Bullock under årets MTV Movie Awards.
  Keanu Reeves og Sandra Bullock under årets MTV Movie Awards. Vis mer
  Sandra med sin mann, MC-rebellen Jesse James.
  Sandra med sin mann, MC-rebellen Jesse James. Vis mer
  Fra braksuksessen Speed (1994).
  Fra braksuksessen Speed (1994). Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer