Scandinavian star

Mistet søsteren i Scandinavian star-ulykken: - Hennes første reise uten oss

Anki (48) har opplevd å miste noen av de kjæreste hun hadde. Det betyr ikke at hun aldri kan bli ordentlig glad igjen.

MISTET SØSTER: Anki var bare 17 år da hun mistet lillesøsteren i Scandinavian Star ulykken. Opplevelsen vil alltid være en del av henne. FOTO: Privat
MISTET SØSTER: Anki var bare 17 år da hun mistet lillesøsteren i Scandinavian Star ulykken. Opplevelsen vil alltid være en del av henne. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anne Kathrine (Anki) Hansen bor alene med sine to jenter på 16 og 12 år i Rælingen. Foreldrene hennes bor noen hundre meter fra unna. Det er et nært og godt samhold i familien, på tvers av generasjonene, og besteforeldrene hjelper til med daglig oppfølging av barna og annen praktisk hjelp.

Det som skjedde natt til 7. april for 30 år siden har gjort båndene mellom Anki, mamma og pappa spesielt tette. De har hele tiden vært åpne om ulykken som tok fra dem Lene. Anki legger vekt på at alle trenger hjelp, både rett etter en katastrofe og i tiden etterpå. Hun velger derfor å dele historien sin med KKs lesere.

LES OGSÅ: - Sykdommen tok fra meg barndommen

Lenes første og siste tur alene

Anki husker godt sitt siste møte med lillesøsteren, og forteller:

– Lene var 14 år da hun skulle på treningsleir med Lørenskog og Strømmen Friidrett. Hun skulle bli 15 år i mai 1990. Vi bodde i Rælingen og var en familie ganske lik andre familier, med fritidsaktiviteter, venner, nære bånd til familie som kusiner og besteforeldre. Lene var en bestemt, men alltid blid jente. Hun ble etterhvert veldig dedikert til treningen og friidretten, der hun også hadde mange av sine venner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer