GLUTENFRI MARENGS: Hva med en deilig glutenfri marengskake denne helgen?
GLUTENFRI MARENGS: Hva med en deilig glutenfri marengskake denne helgen? Vis mer

Glutenfri Marengs

Mmmmm...marengs!

Perfekt hvis du er litt søtsugen i helgen.

ALLERS.NO: Sprø marengs passer til veldig mye, eller du kan spise dem helt for seg selv. Er de i tillegg myke inni smaker det himmelsk. Ikke uten grunn at de ofte kalles for pikekyss!

I tillegg til å være glutenfritt er marengs også laktosefritt.

Bærkake

(12-14 stykker)
200 g mandler
3 eggehviter
2 dl sukker

Fyll og garnityr:
5 dl kremfløte
400 g bringebær
200 g jordbær
150 g blåbær

1. Tegn opp tre sirkler, 20 cm i diameter, på bakepapir. Skåld og rens mandlene, tørk dem og finhakk dem.

2. Stivpisk eggehvitene, tilsett sukker litt etter litt ­under kraftig visping. Vend inn mandlene. Fordel jevnt oppå de opptegnede sirklene. 

3. Stek midt i ovnen på 150° i ca. 25 minutter. Fjern papiret og la bunnene avkjøles. 

4. Pisk fløten. Mos halvparten av bringebærene og bland inn i kremen. Spre ⅓ av bringebærkremen på den ene bunnen. Strø over jordbær og blåbær. Legg neste bunnen oppå og gjenta. Topp det hele med bringebærkrem og mer bær.

GLUTENFRITT: Marmorert marengs med sjokolade Foto: All Over Press
GLUTENFRITT: Marmorert marengs med sjokolade Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Fire glutenfrie småbrød

Marmorerte marengs

(Ca. 22 marengs)

3 dl sukker
3 eggehviter
3 dråper eddikessens
1 ½ ss glutenfri sjokoladesaus

1. Pisk sammen eggehviter, ­eddikessens og halvparten av ­sukkeret til stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisk litt til. 

2. Vend forsiktig inn sjokolade­sausen, bare et par runder så du får den marmorerte effekten.

3. Klatt ut topper på bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen på 100° i 45–60 minutter. De er klare når de føles tørre og begynner å løsne fra platen.

AV Midsommarbak -14 Marianne Liljenberg Foto: Anders Norrsell Glutenfritt til Lars Gulbrandsen Foto: All Over Press
AV Midsommarbak -14 Marianne Liljenberg Foto: Anders Norrsell Glutenfritt til Lars Gulbrandsen Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Deilige brød helt uten gluten

Rosa marengs

(20 små pikekyss)

3 eggehviter
2 dl sukker
2–3 ss jordbærsyltetøy uten biter
strøssel

1. Sett en bolle i et dampende varmt vannbad. Visp sammen eggehviter og sukker i skålen, helst med stavmikser, til et stivt, blankt skum.

2. Ta bollen ut av vannbadet og vend raskt inn syltetøyet. Lag topper med røren på bakepapir på en stekeplate. Strø over strøssel. Sett midt i ovnen og stek i 40 minutter på 125°. Skru av ovnen og la dem tørke på ovnens ettervarme.

Hemmets Veckotidning 0814 Lättbakade & Läckra kakor Boel Ottmer Foto: All Over Press
Hemmets Veckotidning 0814 Lättbakade & Läckra kakor Boel Ottmer Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: 3 glutenfrie kaker

Marengsdrømmer

(Ca. 16 marengs)

3 eggehviter
2 dl sukker
noen dråper rød konditorfarge
strøssel

Garnityr:
100–150 g mørk sjokolade

1. Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker gradvis under visping. Skummet skal bli blankt og stivt. Tilsett noen dråper konditorfarge.

2. Klatt ut topper på en bakepapirkledd stekeplate. Ha over strøssel.

3. Sett platen midt i ovnen. Den skal være forhåndsoppvarmet til 150°. Sett så varmen ned til 100° og stek i 1 time. Følg nøye med, de skal ikke få for mye farge. Avkjøl deretter.

4. Hakk og smelt sjokoladen over vannbad. Dypp bunnen av marengsene i sjokoladen. La stivne, og server.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: