Glutenfri Marengs

Mmmmm...marengs!

Perfekt hvis du er litt søtsugen i helgen.

GLUTENFRI MARENGS: Hva med en deilig glutenfri marengskake denne helgen?
GLUTENFRI MARENGS: Hva med en deilig glutenfri marengskake denne helgen? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Sprø marengs passer til veldig mye, eller du kan spise dem helt for seg selv. Er de i tillegg myke inni smaker det himmelsk. Ikke uten grunn at de ofte kalles for pikekyss!

I tillegg til å være glutenfritt er marengs også laktosefritt.

Bærkake

(12-14 stykker)200 g mandler3 eggehviter2 dl sukker

Fyll og garnityr:5 dl kremfløte400 g bringebær200 g jordbær150 g blåbær

1. Tegn opp tre sirkler, 20 cm i diameter, på bakepapir. Skåld og rens mandlene, tørk dem og finhakk dem.

2. Stivpisk eggehvitene, tilsett sukker litt etter litt ­under kraftig visping. Vend inn mandlene. Fordel jevnt oppå de opptegnede sirklene. 

3. Stek midt i ovnen på 150° i ca. 25 minutter. Fjern papiret og la bunnene avkjøles. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer