Sam Heughan:

– Mobbingen gjør meg så vondt

«Outlander»-skuespilleren tar bladet fra munnen etter seks år med trakassering.

SÅRET: Sam Heughan, kjent fra «Outlander» er såret og lei seg over alle spekulasjoner og beskyldninger mot ham. FOTO: NTB Scanpix
SÅRET: Sam Heughan, kjent fra «Outlander» er såret og lei seg over alle spekulasjoner og beskyldninger mot ham. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Etter seks år med konstant mobbing, trakassering, stalking og usanne påstander, er jeg fortapt, opprørt, såret og nødt til å si fra».

Slik starter Sam Heughan et flammende innlegg på Twitter nylig. Den skotske skuespilleren, kjent fra rollen som Jamie Fraser i fantasy-suksessen «Outlander» forteller at mobbingen på sosiale medier og på nettet tærer på.

«Det påvirker livet mitt, min mentale tilstand og er en daglig bekymring», skrive Heughan.

MØRK HORISONT: Sam Heughan fra «Outlander» hevder han føler seg trakassert. FOTO: NTB Scanpix
MØRK HORISONT: Sam Heughan fra «Outlander» hevder han føler seg trakassert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Sassenach

Sam Heughan har bak seg en lang karriere på film og scene, og siden 2014 har han spilt i fantasy-suksessen «Outlander». Han har blitt nominert til flerfoldige priser, og vant i 2019 «Best Actor on a Television Series».

Det var med «Outlander karrieren hans virkelig skjøt fart. Her spiller han mot Caitriona Balfe, og gjennom fem sesonger kan vi følge Jamie Fraser og hans Sassenach (skotsk for engelskmann), mens paret forflytter seg både i tid og mellom kontinenter.

INTENS DRAMA: Sam Heughan og motspiller Caitriona Balfe i tredje sesong av «Outlander». Siden da har det kommet to sesonger til. FOTO: NTB Scanpix
INTENS DRAMA: Sam Heughan og motspiller Caitriona Balfe i tredje sesong av «Outlander». Siden da har det kommet to sesonger til. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Mann for sin kilt

Heughan går gjerne i kilt, både på lerretet og privat. Da han ble utnevnt til æresdoktor ved Stirling Univerity, var det nettopp kilt han hadde under kappen. Også på den røde løper sverget han til det skotske plagget:

FESTPYNTET: Sam Heughan og Caitriona Balfe i Los Angeles i 2014. FOTO: NTB Scanpix
FESTPYNTET: Sam Heughan og Caitriona Balfe i Los Angeles i 2014. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Treningsglad

Heughan har over 2,5 millioner følgere på Instagram, og beskriver seg selv som lidenskapelig opptatt av Skottland, whisky og fitness.

Tilhengerne kan stadig få treningsråd og følge med på Heughans treningsøkter.

Høy pris

EGNE ORD: Sam Heughans innlegg på Twitter. FOTO: Skjermdump Twitter
EGNE ORD: Sam Heughans innlegg på Twitter. FOTO: Skjermdump Twitter Vis mer

Men suksessen har hatt sin pris. Ikke bare for Heughan, men også for hans venner og familie. I innlegget på Twitter forteller han om sladder og påstander som har rammet hans nærmeste:

«Alle jeg har noe å gjøre med har blitt utsatt for sladder, shaming, vold, dødstrusler, stalking, lekking av privat informasjon og ondskapsfulle, falske påstander», skriver Sam og forteller at han har forholdt seg taus frem til nå, ettersom han tror på menneskeheten og har håpet at netthetserne ville forsvinne.

Lærere og psykologer

Han legger til at han ikke kan gå i dybden, grunnet en pågående juridisk prosess, men kan si så mye som at mobberne er voksne mennesker som burde visst bedre, og at det blant dem er både lærere og psykologer.

Han utdyper:

«Disse falske anklagene hevder at jeg manipulerer mine fans, at jeg er skap-homofil, at jeg lurer fans for økonomisk vinning og at jeg avfeier Covid 19- råd. Jeg har ikke gjort noen av disse tingene».

HAR FÅTT NOK: Sam Heughan slår nå tilbake mot netthetserne. FOTO: NTB Scanpix
HAR FÅTT NOK: Sam Heughan slår nå tilbake mot netthetserne. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I isolasjon på Hawaii

Heughan befant seg på Hawaii da korona-krisen kom, og da han ikke reiste hjem, men isolerte seg på øya, begynte kritikken å hagle. Selv forklarer han det med at ingen visste hvor ille situasjonen ville bli, og at han etter hvert ikke ville ta risikoen med å utsette seg for en lang flyreise hjem, spesielt siden han selv nylig var syk i tre måneder.

Han hevder videre at ingen har bedt ham om å reise derifra.

Gjør meg vondt

Heughan skriver at han har sett seg lei trakasseringen, og at han i fremtiden vil blokkere alle som skriver noe i slik retning:

«De sender gjenstander, stalker hjemmet mitt, trakasserer mine kollegaer og forsøker ustanselig å hacke e-postene våre og private kontoer. Det gjør meg så vondt».

Se Sam Heughan i «Outlander» her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer