Mokkabiter

Mokkabiter

Mokkabiter

Kaken har en fin smak av kaffe sammen med sjokolade.

Publisert
Sist oppdatert

(ca. 24 biter, langpanne på ca. 35 x 30 cm)

♦ 150 g smør
♦ ½ ss pulverkaffe
♦ 1 ½ dl melk
♦ 2 egg
♦ 3 dl sukker
♦ 4 ½ dl hvetemel
♦ 2 ss kakao
♦ 2 ts vaniljesukker

Mokkakrem:
♦ 100 g smør
♦ 4–5 dl melis
♦ 2 ss kakao
♦ 2 ts vaniljesukker
♦ 1 eggeplomme
♦ ½ dl sterk, kald kaffe

Pynt:
♦ mokkabønner

1. Smelt smøret og avkjøl. Bland inn pulverkaffe rørt ut i melk.

2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, kakao og vaniljesukker og rør det forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med smørbland­ingen.

3. Fordel røren jevnt i langpannen, som kledd med bakepapir. 

4. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.

5. Smelt smøret til mokkakremen og avkjøl det. Bland melis, kakao og vaniljesukker og rør inn smør og eggeplomme. Tilsett kaffe, litt om gangen mens du rører godt. Avkjøl kremen til den blir tykk og fin.

6. Fordel kremen på kaken og sett den kaldt til kremen har stivnet.

7. Del kaken i to og legg de to delene på hverandre slik at det blir krem i midten og på toppen. Del kaken i ruter og pynt med mokkabønner.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer