Demiseksualitet:

Mona (48) har bestemt seg: Hun skal aldri ha sex igjen

– Jeg er ikke aromantisk, og jeg vil gjerne ha en trygg armkrok å krype inn i, uten å kline eller ha sex.

ENDELIG FRI: – Det tok meg 45 år å komme ut av skapet, og det var en enorm lettelse da jeg skjønte at det ikke var noe galt med meg. FOTO: Astrid Waller
ENDELIG FRI: – Det tok meg 45 år å komme ut av skapet, og det var en enorm lettelse da jeg skjønte at det ikke var noe galt med meg. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Mona Windvik (48) har vært i flere relativt langvarige forhold, der sex var en del av pakka. Men sex førte til mye frustrasjon. Selv om kroppen innimellom hadde glede av intimiteten, hang hodet og følelsene aldri med.

– Jeg er ikke aromantisk, og jeg vil gjerne ha en trygg armkrok å krype inn i, uten å kline eller ha sex, sier Mona.

– Det tok meg 45 år å komme ut av skapet, og det var en enorm lettelse da jeg skjønte at det ikke var noe galt med meg. Etter at jeg nylig valgte å være åpen om min mangel på seksuell lyst, har jeg fått mange tilbakemeldinger fra kvinner som føler akkurat det samme, men som ikke har turt å snakke med noen om det. Jeg deltar også i en Facebookgruppe med aseksuelle og demiseksuelle medlemmer, der føler jeg en tilhørighet jeg aldri har følt tidligere.

Klassefesten

Mona husker godt klassefesten i sjette klasse. Hun var 12 år og hadde ikke engang streifet tanken om å kysse en gutt. Ikke en jente heller. På festen lå det et par tett omslynget og råklinte i sofaen. Mona kunne ikke begripe hva som var så stas med det. Hun skjønte rett og slett ikke greia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer