Monica (43) har uhelbredelig kreft

– Noe av det vondeste med å få dårlige nyheter er å måtte dele dem med de jeg er glad i. Å vite at den samtalen jeg snart må ta vil gjøre dem triste, bekymret og redde.

UHELBREDELIG KREFT: – Jeg følte meg så frisk, men da jeg dro fra legen en time senere, var det som kreftpasient, forteller Monica. FOTO: Astrid Waller.
UHELBREDELIG KREFT: – Jeg følte meg så frisk, men da jeg dro fra legen en time senere, var det som kreftpasient, forteller Monica. FOTO: Astrid Waller. Vis mer
Publisert

Monica Lund Osther bor i Oslo. Hun har to barn, to bonusbarn, ektemann, hund – og uhelbredelig kreft.

KK får komme på besøk midt i søndagsfrokosten, der alle seks sitter benket rundt bordet mens praten går om alt fra idrett til døden. Stemningen er rolig og harmonisk, uten at noen har fått beskjed om å være stille. Dette er en familie som er glad i å kose seg. Sammen. Hverdagen er hektisk, med skole og fritidsaktiviteter for alle barna, og familien setter pris på en god søndagsfrokost.

– Men vi er akkurat som andre familier, og det hender det kan gå en kule varmt her også, sier Monica og ler.

Hun deler raust av egen erfaring, og holder blant annet foredrag for kreftrammede og pårørende.

Deler av teksten i denne artikkelen er hentet fra Monicas foredrag om barn som pårørende og om trening og kreftbehandling.

LES OGSÅ: - Jeg må ofte klype meg i armen over at jeg fortsatt lever

Velger bevisst åpenhet

– Jeg var to år da mamma fikk kreft første gang, og jeg husker det ikke, sier Ella. Hun er Monicas datter, ni år og yngstemann i flokken, når vi ser bort fra Yorkshireterrieren Lucky Rose på ett år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer