Slankeoperasjon

Monica gikk ned 60 kilo etter slankeoperasjon

- Jeg har aldri angret.

SLANKEOPERERT: – Dette året har jeg satt meg som mål å drive mer fysisk aktivitet, være mer ute, sier Monica Halbakken fra Elverum. Foto: Tone Elise Galåen
SLANKEOPERERT: – Dette året har jeg satt meg som mål å drive mer fysisk aktivitet, være mer ute, sier Monica Halbakken fra Elverum. Foto: Tone Elise Galåen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg har aldri angret på at jeg lot meg operere. I løpet av de første tolv månedene, halverte jeg vekta. Jeg har ikke hatt noen alvorlige bivirkninger, og livskvaliteten har blitt betraktelig bedre. For meg er dette en drøm som har gått i oppfyllelse, det er som å bli født på ny, forteller Monica Halbakken (44) fra Elverum.

Monica begynte å legge på seg i femårsalderen. Hun var jenta som alltid spiste opp alt på tallerkenen, og som gjerne ville ha en porsjon til. Da hun begynte på skolen, var hun ofte med bestevenninnen hjem og spiste middag. Før hun gikk hjem til seg selv og spiste middag der også.

– Da jeg var på mitt største, brukte jeg størrelse 56 i klær.

Hun beskriver seg selv som en person med en stor iboende usikkerhet. Mat ble en erstatning for manglende selvtillit. Når livet buttet imot, var løsningen å spise litt mer. I ungdomstida og videre inn i voksenlivet ble hun gradvis tyngre. Helt til badevekta en dag viste 126 kilo.

– Da jeg var på mitt største, brukte jeg størrelse 56 i klær. Jeg har alltid vært nøye med hvordan jeg ser ut. Selv om jeg var overvektig, ville jeg ha moteriktige plagg og være fin på håret. Jeg ble aldri mobbet i oppveksten. Det hendte at noen slang en kommentar, men jeg hadde gode venner og var som ungdommer flest, forteller Monica.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer