Skilsmisse

Monicas ektemann forelsket seg i en annen – bare måneder etter bryllupet

Samlivsbrudd kan ifølge psykolog oppleves som et traume. Slik kommer du deg videre.

KORT EKTESKAP: «Monica» og «Jonas» hadde bare vært gift i knappe tre måneder da han ba om skilsmisse. FOTO: NTB Scanpix
KORT EKTESKAP: «Monica» og «Jonas» hadde bare vært gift i knappe tre måneder da han ba om skilsmisse. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Monica» var ganske nylig blitt singel da hun traff «Jonas» på nettdating. Hun falt pladask for denne mannen som var helt forskjellig fra ekspartneren.

Jonas var morsom, spontan og det skjedde liksom noe hele tiden.

– Jeg ble ganske fort gravid. Det var overhodet ikke planlagt, da jeg egentlig ikke hadde tenkt å ha barn. Men jeg tenkte at det nok var meningen at det skulle være sånn. Jeg var ikke i tvil om at jeg ville beholde barnet, forteller hun til KK.

Mistanke om diagnose

De neste årene skjer det mye. Monica og Jonas flytter sammen, og har alltid prosjekter på gang og reiser mye.

Etter hvert som hun blir mer og mer kjent med Jonas, mistenker Monica at det kanskje ligger noe mer bak hans impulsive oppførsel.

– I forholdet vårt var han alltid den ansvarsløse, morsomme og kreative, mens jeg var den som måtte holde styr på alt i bakgrunnen. Jeg hadde på en måte blitt en medavhengig som måtte ta ansvar for at alt i hverdagen skulle fungere, sier hun.

Etterhvert velger de å gifte seg. Monica forteller at de hadde snakket om det lenge og at det handlet mest om praktiske grunner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer