Selvmord

Monicas mor og bror tok sitt eget liv

Med 15 måneders mellomrom mistet Monica to av sine nærmeste. Utad var hun en ressurs, inni seg holdt hun på å gå i oppløsning. Nå hjelper hun andre.

Monicas mor og bror tok sitt eget liv
Publisert
Sist oppdatert

Oslo, høsten 1984. Det er tre uker igjen til premiere på Chat Noir. Monica (25) danser hos revyartist Dag Frøland. Plutselig får hun øye på den eldste broren sin i døråpningen. «Mor er død», sier han.

– Jeg gjør Per Fugellis ord til mine: «Mennesket er menneskets viktigste helsekilde». Hadde det ikke vært for familie og gode venner, hadde jeg vært fortapt, sier Monica Smith (55) 30 år senere.

15 måneder før hadde den yngste broren i en søskenflokk på fire, tatt sitt eget liv. For moren ble livet etterpå uutholdelig.

– Jeg husker at jeg tenkte: «Hadde det vært min skyld?». For ikke å være til bry, valgte jeg å tie om mine følelser.

Les også: - Sorgen over å miste et barn går aldri over, men man lærer seg å leve med den.

Fikk sjokkMinnet om broren som sto i døråpningen og fortalte at moren var død, er det sterkeste minnet Monica har i dag.

– Det var så uvirkelig at jeg trodde at noen måtte ha tatt feil. Jeg ønsket å skru tiden tilbake. Mor hadde ikke vært seg selv etter at broren min døde, men jeg hadde aldri trodd at hun ikke maktet å leve videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer