Isbjørnangrep:

Mor og sønn (1) drept av isbjørn

Den tragiske nyheten bekreftes av lokale myndigheter.

ISBJØRNANGREP: En kvinne og et barn er blitt drept av isbjørn i Alaska. FOTO: NTB
ISBJØRNANGREP: En kvinne og et barn er blitt drept av isbjørn i Alaska. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag fikk politiet i Alaska sjokkbeskjeden om at to personer hadde blitt utsatt for et dødelig angrep av en isbjørn. Nyheten bekreftes av lokale myndigheter.

Ofrene for angrepet var en 24 år gammel mor og hennes sønn på bare 1 år.

Med sine 150 innbyggere, er Wales en liten landsby, som ligger på vestkysten av Seward-halvøya vest i Alaska. Befolkningen er hovedsakelig Iñupiatfolk. Iñupiatfolk er ei urfolksgruppe fra Alaska.

Jagde flere innbyggere

Dødelige isbjørnangrep er sjelden i Alaska, men tirsdag ble en kvinne og et barn angrepet og drept av en isbjørn. Politiet fikk melding om angrepet klokka 14.30 lokal tid i Wales, melder TV-stasjonen KTUU.

– Foreløpige meldinger tydet på at en isbjørn hadde tatt seg inn i bosetningen og jaget flere innbyggere. Bjørnen gikk til angrep på og drepte en voksen kvinne og en mindreårig gutt, melder politiet.

Bjørnen skal ha blitt skutt av en lokal innbygger mens angrepet skjedde.

Oppholder seg i større grad på land

En lignende hendelse fant sted i 1990 i Point Lay, lenger nord for Wales. En mann mistet livet sitt som resultat av et isbjørnangrep, og biologer mente isbjørnen så ut til å lide av sult.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer