Kultur

Mord, dop og kjærlighet

Variert tilbud på kino om dagen - her er godbitene.

Mord, dop og kjærlighet
Publisert
Sist oppdatert
Denne uken hadde den endelig premiere, filmen vi har gledet oss til i evigheter: den spanske regissøren Pedro Almodóvar er tilbake med Å vende tilbake (Volver), og den er en karamell av en film. Sterke kvinner, mye lidenskap, voldsom dramatikk og et helt unikt samhold er bare noen av ingrediensene i denne fantastiske filmen. Penelope Cruz gjør en nydelig hovedrolle som den hoftesvingende, kløftåpenbarende Raimunda. Denne filmen ser du sammen med mamma, eller dine beste venninner.Norske Uro tar oss med til langt kaldere breddegrader, men regissør Stefan Faldbakken har skrudd sammen en eksplosiv, intens film som griper tak i deg fra første bilde. Gode skuespillere og godt oppbygd ubehagsstemning fører til at en historie vi har sett før - frynsete politimann sliter med å følge spillereglene - heves til en film langt over gjennomsnittet.I en verden som fortsatt er sterkt preget av terrorfrykt og paranoia etter 11. september, er det ikke overraskende at noen lager film om angrepet som førte til tvillingtårnenes fall. United 93 er filmen om det ene kaprede flyet, det som ikke nådde terrormålet, men styrte i et jorde etter at passasjerene overmannet kaprerne. Filmen er hjerteskjærende og en svært sterk opplevelse. En vidunderlig, absurd karusell av en film får du hvis du løser billett til Den nakne sannheten om Tristram Shandy, gentleman. Denne metafilmen er basert på en metaroman som leker med alle forestillinger om hva som er virkelig, hva som er oppspinn, og hva som bare rett og slett er fordømt godt løyet. Tristram Shandy er annerledes enn alt annet du har sett, og det er bare å lene seg tilbake og la seg tøyse med i to timer til ende. Fabelaktig!LES MER: Alt om film

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer