Incest

«Moren din har stukket av, så nå får du ta hennes plass»

I fem år ble svenske Lena (43) misbrukt av sin egen far.

VIKTIG STEMME: Svenske Lena Morin var livredd for faren sin, som brukte henne som sin sexslave. I dag gir hun det store, tabubelagte temaet incest en viktig stemme.
 Foto: Rickard L. Eriksson/ All Over Press
VIKTIG STEMME: Svenske Lena Morin var livredd for faren sin, som brukte henne som sin sexslave. I dag gir hun det store, tabubelagte temaet incest en viktig stemme. Foto: Rickard L. Eriksson/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sett utenfra var de en perfekt familie. To lykkelige foreldre og tre vakre barn. Et stort hus med hage. Men under overflaten pågikk et helvete. Et helvete styrt med jernhånd av faren.

– Jeg hadde alltid innrettet meg etter pappa. Det var han som bestemte. Det var sånn vi hadde lært oss å leve, forteller Lena Morin, i dag 43 år.

Det var ofte krangling hjemme. Og det var ikke uvanlig at faren ble voldsom.

– Han slo ofte mamma foran øynene på meg, men jeg tror barn lærer seg å holde for ørene og vente til alt har roet seg igjen.

Barna var veloppdragne. De skulle se bra ut, føye seg, og absolutt ikke gråte.

– En gang kom armen min ut av ledd. Men å ringe sykehuset eller begynne å gråte kunne jeg ikke gjøre. Pappa ga meg bare beskjed om å være stille.

Like før Lena fylte ti år, orket ikke moren mer. Hun bestemte seg for å forlate mannen, og spurte Lena, det yngste barnet, om hun ville bli med. Lena svarte ja uten å nøle.

– Men den dagen vi sto i entreen og skulle dra, kikket pappa på meg og sa: «Jaha, så du har virkelig tenkt å bli med den hora?» «Nei», hørte jeg meg selv si med lav stemme. Så husker jeg hvordan jeg så mamma gå derfra. Der sto jeg, igjen med pappa. Han trengte aldri å heve stemmen, han hadde sånn autoritet at vi gjorde det han ville.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer