Dessert

Mørk rosa sjokoladekake

Supergod kake med et sunt alibi.

Publisert
Sist oppdatert



KOKING AV RØDBETER

Kutt av bladene og skyll roten. Legg dem i lettsaltet kokende vann, akkurat som poteter. Kokes til de er møre, kjenn etter med en kniv. Store rødbeter trenger bortimot en times koking. Hell av vannet og la dem stå til de er litt avkjølt. Ta på hansker og skrell dem med hendene, skallet er løst og sklir lett av etter kokingen. Nå er det bare å kutte i skiver, båter eller staver til videre bruk. For å lage puré er det enkleste å hakke den kokte rødbeten litt opp og bruke stavmikser eller blender til konsistensen er jevn og fin.


GODE SMAKS-KOMBINASJONER

Agurk, appelsin, bacon, balsamico, dill, eddik, egg, eple, fennikel, fløte, gressløk, karri, løk, persille, pepperrot, potet, røkt fisk, rømme, sennep, sitron, smør, ost, vinaigrette, valnøtter og yoghurt.






85 g mørk sjokolade
3 egg
300 g sukker
2,5 dl solsikkeolje
300 g rødbete kokt og kjørt til puré
30 g kakaopulver, siktet
200 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Glasur
200 g mørk sjokolade
2 dl fløte

Visp egg og sukker sammen i en bolle og tilsett oljen i 3–4 små porsjoner slik at det blander seg godt til en jevn masse.

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i deigen mens det vispes. Tilsett rødbetpuré og bland det hele godt.

Deigen får nå en helt fantastisk mørk rosa farge. Sikt oppi mel, kakaopulver og bakepulver og rør det hele sammen til en løs deig.

Smør en springform på cirka 25 cm i diameter med smør. Rist formen med kakaopulver og hell deigen oppi.

Stekes på 180 grader i cirka 35–40 minutter. Kaken er ferdig når den kjennes litt svampete ut ved et lett trykk. Den skal være myk og saftig.

Avkjøl i formen på rist. Hakk sjokoladen og ha i en bolle, varm fløten opp til kokepunktet og hell over sjokoladen.

Rør kraftig slik at sjokoladen smelter. Glasuren tykner etter hvert som den blir kald, det er fint å helle halvtykk glasur over lunken kake.

Server med krokanis eller friske bær. Rips og stikkelsbær er deilig og sursøtt.

Sjokoladekake med en herlig farge! Foto: Hanne Buxrud
Sjokoladekake med en herlig farge! Foto: Hanne Buxrud Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer