Grønt bryllup:

Møt paret som betaler for drømmebryllupet med panteflasker

- De trodde ikke det var mulig, så da måtte vi prøve.

PANTEBRYLLUPET: Pablo André Jensen Arca og Frederikke Paalgard Gurstad panter sin vei mot drømmebryllupet. Foto: Privat
PANTEBRYLLUPET: Pablo André Jensen Arca og Frederikke Paalgard Gurstad panter sin vei mot drømmebryllupet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det er ikke uvanlig å la panteflaskene hope seg opp hjemme. Det føles kanskje litt ut som et ork å få de med seg på butikken, eller så ligger de for godt gjemt slik at man glemmer dem hver gang man løper ut døren. Dessuten er vel ikke alltid motivasjonen til å pante helt på topp - de jo ikke mye verdt. Eller?

I Pablo og Frederikke sitt tilfelle er det nettopp panteflasker som finansierer drømmebryllupet.

- Jeg foreslo det først som en spøk for venner og familie, at vi kunne finansiere bryllupet vårt med panteflasker, etter å ha lest en artikkel om hvor mye pant som kastes i Norge. De trodde ikke det var mulig, så da måtte jeg prøve, forteller Frederikke Paalgard Gurstad til KK.

-Vi har pantet rundt 25 000 flasker

Det skulle så absolutt vise seg å gå. Det hele startet i mars i fjor, og med god hjelp fra venner, familie og bekjente har spareprosjektet deres skutt fart.

- Vi startet med å opprette en Facebook- og Instagramside som het «Pantebryllup». På disse la vi ut litt informasjon om hva vi tenkte å gjøre, og vi delte også av ting vi fikset opp og gjorde klart til bryllupet. Her skrev vi at om noen har noe pant de vil bli kvitt, så kan vi hente den, forklarer Gurstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer