Møt pastoren som fremsnakker onani, Pride og sex utenfor ekteskapet

– Noen mener at jeg ikke er «ekte kristen».

I SKJØNN HARMONI: Esther Kazen ønsket seg en plattform hvor hun kunne forene troen og feminisme. Da ble Instagram-kontoen @feministpastorn født. FOTO: Privat
I SKJØNN HARMONI: Esther Kazen ønsket seg en plattform hvor hun kunne forene troen og feminisme. Da ble Instagram-kontoen @feministpastorn født. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det er ganske nøyaktig ett år siden landet vårt for første gang ble stengt ned for å bremse spredningen av koronaviruset.

Siden den gang har pandemien tvunget oss til å finne kreative måter å løse hverdagskabalen på. Zoom, Teams, Skype og «du er mutet!» har blitt en dominerende del av livet til de aller fleste.

Til og med kirken. Drive-in-gudstjenester og prekener som livestreames.

For den svenske pastoren Esther Kazen (32) – for mange kjent som «feministpastoren» – har det gått i nettopp livestreams, enten på YouTube eller Instagram.

– Jeg synes faktisk det er ganske fint. Folk har alltid måttet komme til kirken, men nå må kirken komme til folk, sier Kazen og smiler.

Det gjør hun mye av i løpet av halvtimen vi prater. Samtalen går lett. Selv over Teams.

Mer tilgjengelig

Kazen forteller at hun håper mye av den nye, digitale praksisen bevares – også post-korona. For selv om hun savner å kunne møtes fysisk, ansikt til ansikt, er hun sikker på at online-tilnærmingen kan ha mange positive effekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer