Musikk

Musikalsk lappeteppe

Nelly Furtado med glimt av gull.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nelly Furtado: Loose

 • Universal (2006)

 • Sjanger: Hiphop/pop

  Karakter: kkkkkk

  En plate som går i mange musikalske retninger, blir enten beskrevet som variert eller sprikende, alt etter som lytteren liker det hun hører eller ikke. På sin tredje plate Loose blander Nelly Furtado hiphop, pop, elektronika og reggaeton - og det blir litt for mye av det gode. En sprikende plate, rett og slett.I utgangspunktet ser det ut som et drømmelag. Nelly Furtado, kjent for fengende og særegne popperler som I'm like a Bird og Turn Off The Light, slår sine pjalter sammen med stjerneprodusenten Timbaland, som lager noen av de kuleste beatsa som fins. Det var da som pokker at det ikke ble bedre!Problemet - i tillegg til at det høres ut som Nelly ikke klarte å bestemme seg for hva slags musikk hun egentlig vil lage - er at de fleste låtene sliter med det samme: versene starter lovende, med kule beats og Nellys mer enn godkjente rap og sang, for deretter å følges av slappe, cheesy refreng som høres ut som noe som burde vært etterlatt på overskuddslageret fra åttitallet. Loose hører vi ekko av Madonna, Missy Elliot og M.I.A. Dessverre når Nelly aldri helt opp til noen av disse, fordi plata er altfor ujevn. Noen slitne ballader trekker også ned - vi er absolutt fans av sentimentalitet når det er på sin plass, søtsuppe betakker vi oss derimot for. Det er synd Nelly ikke holder grepet plata igjennom, for her er det virkelig noen lovende anslag. Hvis Nelly Furtado våger å være litt strengere på neste slipp, kan det virkelig bli bra.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer