Musikk

Musikalske julegaver

Disse platene og filmene legger du under treet i år.

Musikalske julegaver
Publisert
Sist oppdatert
Nettet er en skattekiste for deg som skal gi bort film og musikk til jul. Ikke noe pes med overfylte butikker og julestressede shoppere.

Saddle Creek er et lite plateselskap i Omaha, Nebraska i USA. Selskapet ble startet av en gjeng musikalske kompiser, og er et selskap av den riktig sjarmerende typen som sender deg håndskrevne takkelapper når du bestiller varer fra dem.

Herfra kan du kjøpe platene til Verdens Beste Band, Bright Eyes. Bright Eyes er egentlig én mann - den uhyre talentfulle unge Conor Oberst. Conor har nylig sluppet en samling rariteter under tittelen Noise Floor. Mens andre b-side-samlinger ofte er rask og røti, er Noise Floor mer som en Best of å regne, her får du Conor i hjertevarm, nedstrippet, fantastisk utgave. Drunk Kid Catholic er verdt prisen alene. Til skranglerockelskeren i ditt liv!

Bright Eyes serverer også julemusikken. Det blir ikke finere enn når Conor Oberst synger "Have yourself a merry little christmas" med skjelven stemme og spinkel gitar. Denne duger til helårsbruk også, hvem sier at julemusikk må være forbeholdt jula?!?

Til bestevenninna og deg selv kjøper du denne finfine t-skjorta, fra Saddle Creeks underlabel Team Love.

Etter at min gamle favoritt, play.com gikk over til eurobetaling og skrudde opp prisene litt, har jeg holdt meg til CD-WOW. Her får du mye filmsnadder til en billig penge, selv om de aller smaleste titlene ikke finnes her.

Også Platekompaniet er gode på pris og utvalg. Her får du for eksempel en favoritt som Brokeback Mountain til 99 kroner. Denne bør alle ha i hylla!


Her finner du også min drømmejulegave, alle sesonger av verdens beste TV-serie, The Sopranos, til under 200 kroner per sesong. Gi den til meg, eller noen andre med sansen for fantastisk tv og tjukke mafiamenn.

Anbefalt er også det glimrende dramaet The Squid and the Whale, en film jeg kan tenke meg å se sånn cirka en million ganger.Til din nostalgiske, kjærlighetshungrende venninne gir du denne fabelaktige samleboksen, med filmene Dirty Dancing, When Harry met Sally og Four Weddings and a Funeral. Og så kanskje en pakke Kleenex. Romantikk, drama og latter - perfekt for jentekvelden!

Helt til slutt: I førjulsstria er det utrolig viktig å huske på å belønne seg selv littegrann også. Kjøper du Sufjan Stevens' julemusikksamling (bildet øverst) går du en underskjønn tid i møte. Sufjan lager nemlig musikk så nydelig at beinranglete emogutter hulker og englene blir misunnelige. Alle som har et hjerte trenger Sufjan.

God jul!

Les mer om flere julegavetips fra:
 • Lill Kristin Syversen
 • Åse-Berit Jamne
 • Til skranglerockeren i ditt hjerte: Bright Eyes' samling Noise Floor.
  Til skranglerockeren i ditt hjerte: Bright Eyes' samling Noise Floor. Vis mer
  Conor Oberst: En emogutt under treet? Ja, takk!
  Conor Oberst: En emogutt under treet? Ja, takk! Vis mer
  Slå et slag for kjærligheten med denne rosa t-skjorten fra Team Love.
  Slå et slag for kjærligheten med denne rosa t-skjorten fra Team Love. Vis mer
  Brokeback Mountain var en hit på kino, og et must i DVD-hylla. Foto: Promo
  Brokeback Mountain var en hit på kino, og et must i DVD-hylla. Foto: Promo Vis mer
  Julemusikk fra Saddle Creek besørger god stemning i heimen.
  Julemusikk fra Saddle Creek besørger god stemning i heimen. Vis mer
  Til jentekvelden: Samleboks med Dirty Dancing, When Harry met Sally og Four Weddings and a Funeral.
  Til jentekvelden: Samleboks med Dirty Dancing, When Harry met Sally og Four Weddings and a Funeral. Vis mer
  Ingen jul uten verdens beste mafiagutter.
  Ingen jul uten verdens beste mafiagutter. Vis mer
  Lillian Vatnøy er journalist i KK og kk.no.
  Lillian Vatnøy er journalist i KK og kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer