Musikk

Musikkfest på Øya

Øyafestivalen er i gang. Yoko Ono, Beck og Motorpsycho er blant de mange sterke navnene som kommer.

Beck er klar for Oslo.
Beck er klar for Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatertØyafestivalen har vokst seg stor og sterk. Mens festivalen tidligere var kjent som mer av en indie-/undergrunnsfestival, har Øya nå også en rekke bredere navn på programmet.

Øyafestivalen har sitt festivalområde i Middelalderparken i Gamlebyen i Oslo. Her ligger ruinene fra Oslos første bebyggelse, og Middelalderparker er en av byens største naturperler. Festivalledelsen legger derfor stor vekt på miljøprofilen, og ble i 2005 tildelt den nasjonale miljøprisen Glassbjørnen i kategorien kildesortering.

Mens du rusler rundt i harmoniske og naturskjønne omgivelser, er det bare å suge til deg den uovertruffent gode stemningen det er på Øya. Blide mennesker, barn med gigantiske øreklokker, rockere som styrter vodka og kaster opp på scenen, tre scener med utsøkt musikk - festen i Middelalderparken er en glede hvert år.

Som en av landets desidert beste festivaler, har Øya både en miljøvennlig profil og et matutvalg ingen annen norsk festival kan konkurrere med. Øyafestivalen har også inngått samarbeid med OIKOS – Økologisk Landslag, og ble i 2005 priset for sitt miljøarbeid: Da ble festivalen tildelt den nasjonale miljøprisen Glassbjørnen, i kategorien kildesortering.

Nå er selvfølgelig ikke mat og drikke det viktigste ved Øyafestivalen, så la oss komme til saken - hva skal du se disse musikalske dagene i Middelalderparken?

Her er våre Øya-anbefalinger:

Høydepunktet for vår del blir Beck. Denne superkreative amerikaneren er alltid en opplevelse på konsert, enten det er danse-Beck, country-Beck, rocke-Beck eller deppe-Beck som inntar scenen.

I tillegg får vi med oss Yoko Ono, ikke nødvendigvis fordi hun lager musikk vi sitter hjemme og koser oss med, men fordi hun er helt, helt annerledes enn det meste annet som fins. Yoko er en innovatør, både innenfor kunst, avantgarde og eksperimentell musikk.

Band of Horses gleder vi oss stort til. Bandet har gitt ut en av våre absolutte favorittplater i år, og sammen med Midlake er de høyt oppe på må-se-lista. Begge band serverer indierock av ypperste merke.

På må-se-lista befinner også svenske The Knife seg. Det snurrige søskenparet Dreijer spiller kjølig og litt skummel elektronika, og er et must.

Vår nye favorittsjanger, danseråkken, er behørig representert på Øya. Hot Chip, !!! og Liars deler førsteplassen i sjangeren, og kommer garantert til å få deg til å danse, smile, flørte og alt som hører med.

Belgiske dEUS har lenge holdt en lav profil, men kom i fjor tilbake med platen Pocket Revolution. Støypopperne har kultstatus, og er kjent for sine eminente liveshows.

Øyafestivalen renner også over av sterke norske navn, og vi skal bombesikkert få med oss Jaga Jazzist, Knutsen &Ludvigsen, The Whitest Boy Alive, Gjerstad Funk- og Fiskarlag, Hanne Hukkelberg, Serena Maneesh, Johnny Hide, Ost & Kjex og The White Birch.

For fullstendig program og spilletider, se Øyafestivalens hjemmeside.

LES MER
 • Kle deg like festivalkult som Kate Moss
 • Kle deg jazza
 • Den store festivalguiden
 • Marit Larsen kommer.
  Marit Larsen kommer. Vis mer
  Band of horses kommer.
  Band of horses kommer. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer