TEXMEX-BIFFER MED TACOSAUS: Smakssterke texmex-biffer med tacosaus, mangosalsa og hvite bønner er topp helgemat. Foto: All Over Press
TEXMEX-BIFFER MED TACOSAUS: Smakssterke texmex-biffer med tacosaus, mangosalsa og hvite bønner er topp helgemat. Foto: All Over Press
Kjøttdeig

Én pakke kjøttdeig er alt du trenger

Her er 4 knallgode middager - som garantert ikke er kjedelig!

ALLERS.NO:  En deig for deg!  Det finnes i dag mange typer kjøttdeig og kjøttdeigblandinger.

Karbonadedeigen er magrest, og laget av rent kjøtt, med maks 5 prosent fett.

Også kyllingkjøttdeig er mager. Svinekjøtt og storfekjøtt malt sammen gir også en kjøttdeig som du kan lage mye godt av.

Texmex-biffer med tacosaus

(4 porsjoner)

500 g kjøttdeig
¼ ts pepper
½ pose taco 
kryddermiks
1 egg
1 ss potetmel
1 dl vann
½ revet løk
2 ss smør

Tacosaus:
1 løk
1 ss olje
400 g knuste tomater
½ pose tacokrydder
1–2 ts chilipepper 
eller sambal oelek
1 ss rødvinseddik
1 klype salt

Salsa:
250 g mango i terninger
3 tomater
½ agurk
1 liten rødløk

Pynt:
1 avokado

1. Bland sammen alle ingrediensene til farsen. Del deigen i 8 biffer.

2. Stek biffene i stekepanne i smør i ca. 10 minutter.

3. Hakk og stek løken i olje i en kjele. Tilsett tomater og krydder og kok sausen noen minutter. Smak til med eddik og salt.

4. Skjær mango i biter. Skjær grønnsakene til salsaen i småbiter og bland med mangoen.

5. Server biffene pyntet med avokadobåter til tacosausen, salsaen og store hvite bønner eller ovnsstekte poteter.

KYLLINGBIFFER MED KANTARELLSAUS: Retten blir deilig med kyllingkjøttdeig. Foto: All Over Press
KYLLINGBIFFER MED KANTARELLSAUS: Retten blir deilig med kyllingkjøttdeig. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Så fort bør du spise opp kjøttdeigen

Kyllingbiffer med kantarellsaus

(4 porsjoner)

500 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper
1 dl kremfløte
2 ss smør

Soppsaus:
150 g kantareller
1 ss smør
3 dl sjy
2 ss kjøttfond
1 dl fløte
1 ss maisenna
½ ts salt
¼ ts pepper

1. Bland kjøttdeigen med salt, pepper og eggeplomme, som røres godt inn i deigen. Bland 
i fløte, litt av gangen, til farsen blir seig, men ikke rør for lenge.

2. Form til 8 biffer. Stek biffene i smør på middels sterk varme til de er gjennomstekte.
Skyll ut stekepannen og ta vare på kraften etter hver steking. 

3. Rens soppen og stek i smør. Hell alle ingrediensene til sausen, unntatt soppen, i en kjele og kok opp under omrøring. Kok sausen i 5 minutter. Bland  i kantareller. Hell sausen over biffene. Server med kokte poteter, rørte tyttebær og grønne bønner.

FETAOSTBIFFER MED TZATZIKI: Smakfulle fetaostbiffer servert med stekte potetbåter og en tzatzikivariant med reddiker er delikat middagsmat! Foto: All Over Press
FETAOSTBIFFER MED TZATZIKI: Smakfulle fetaostbiffer servert med stekte potetbåter og en tzatzikivariant med reddiker er delikat middagsmat! Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Kjøttdeigen du bør velge

Fetaostbiffer med tzatziki

(4 porsjoner)

2 skiver loff
1 ½ dl vann
500 g karbonade- eller kjøttdeig
1 egg
1 ss revet løk
salt
pepper
1 liten rød paprika
1 dl persille
100 g fetaost
3 ss smør

Tzatziki:
2 dl gresk yoghurt
½ bunt reddiker
2 finhakkede hvitløkbåter
¼ ts salt

1. Smuldre brødet i en bolle og fjern skorpen. Hell vannet over. Bland og kjør dette i en mikser. La blandingen svelle noen minutter.

2. Tilsett kjøttdeig, egg, løk, salt og pepper. Bland sammen.

3. Skjær paprika i små biter. Bland paprika, persille og smuldret ost i deigen. Form den til 
8 biffer.

4. Vask, rens og finhakk reddiker og bland med yoghurt, hvitløk og salt.

5. Stek biffene til de får fin farge på begge sider i smør og legg dem over i ildfast form. Etterstek ved 225° i ca. 10 minutter.

6. Server biffene med ovnsbakte poteter, salat og tzatziki. Eller legg biffene i pitabrød med tzatziki og salat som en lettere lunsjrett.

KJØTTDEIGGRATENG MED SØTPOTETER: Denne spennende formen har en blanding av søtpoteter, kjøttdeig og kremete topping. Foto: All Over Press
KJØTTDEIGGRATENG MED SØTPOTETER: Denne spennende formen har en blanding av søtpoteter, kjøttdeig og kremete topping. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Slik bør du fryse ned kjøttdeigen

Kjøttdeiggrateng med søtpoteter

(4 porsjoner)

500 g kjøttdeig
500 g søtpoteter
1 løk
1–2 hvitløkbåter
1 sellerirot, ca. 100 g
1–2 ss olje til steking
300 g knuste tomater
1 dl vann
2 kjøttbuljongterninger
pepper
salt

Saus:
500 g gresk yoghurt
2 egg
½ dl hakket fersk persille
ca. 1 dl revet ost

Til servering:
ristede paprika
purreløk i ringer
persille

1. Sett ovnen på 200°.

2. Skrell søtpoteter og skjær i ½ cm tykke skiver. Legg dem på bakepapir på stekeplate i 15–20 minutter.

3. Ta ut de ferdigstekte søtpotetene og sett varmen opp til 225°.

4. Skrell og finhakk løken samt skjær hvitløk i skiver. Skrell persilleroten og riv den grovt.

5. Stek løk, hvitløk og persillerot sammen med kjøttdeigen i en varm panne med olje.

6. Tilsett knuste tomater, vann og buljongterning. Krydre med pepper og salt. Buljongterninger gir salt, så smak godt til før du krydrer mer.

7. Legg farsen med søtpotetskiver i en ildfast form ca. 20 x 30 cm.

8. Rør sammen sausen og hell på toppen av formen.

9. Tilbered formen midt i ovnen i 20–30 minutter. Server gjerne med ristet paprika, purreløk og persille.

Til forsiden