Chloe Wiegand

Nå er bestefaren i cruise-tragedien dømt

51-åringen sa seg skyldig i uaktsomt drap.

CHLOE WIEGAND: Den skjønne, lille jenta ble bare halvannet år. Bestefaren har påtatt seg skylden for barnebarnets død. FOTO: NTB
CHLOE WIEGAND: Den skjønne, lille jenta ble bare halvannet år. Bestefaren har påtatt seg skylden for barnebarnets død. FOTO: NTB Vis mer

Det som i utgangspunktet skulle være en hyggelig familieferie for den amerikanske familien Wiegand/Anello sommeren 2019, endte på verst tenkelige måte.

Om bord på cruise-skipet «Freedom of the Seas» hadde bestefar Salvatore «Sam» Anello (51) fått ansvar for å passe på sitt lille 18 måneder gamle barnebarn Chloe Wiegand.

De hygget seg med lek i 11. etasje på skipet, men i løpet av sekunder falt den lille jenta ut av hendene på bestefaren og ut gjennom et åpent vindu.

Skipet lå i land i Puerto Rico da ulykken fant sted, og jenta døde momentant av skadene hun pådro seg etter fallet.

Saken har vært oppe i retten i Puerto Rico, der dødsulykken inntraff, og til tross for at bestefaren hadde bestemt seg for å ikke erkjenne straffeskyld, valgte han å si seg skyldig i uaktsomt drap på barnebarnet - for å gi familien fred, og mulighet til å gå videre.

I en uttalelse gitt i begynnelsen av februar i år, gjengitt av CNN, forklarer bestefaren bakgrunnen for at han nå erkjenner straffeskyld:

«Etter denne straffutmålingen føler jeg en blanding av sinne og lettelse. Lettelse fordi at jeg ikke blir fengslet, og at jeg ikke trengte å erkjenne fakta. Lettelse fordi at min familie kan avslutte dette kapitlet, og gå videre».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer