Tatovering

Nå er tribal-tatoveringene tilbake

- Det har vært en økning av kunder som vil ha denne typen tatoveringer, bekrefter tatovør.

TRIBAL-TATOVERINGER: Spikey abstrakt tatovering, også kjent som tribal, gjør nå et comeback. FOTO: Ina Luna, Instagram
TRIBAL-TATOVERINGER: Spikey abstrakt tatovering, også kjent som tribal, gjør nå et comeback. FOTO: Ina Luna, Instagram Vis mer
Publisert

Spikey abstrakt tatoveringer, bedre kjent som tribals, var ganske populært på 2000-tallet.

Flere kjendiser var å se med slike, derav blant annet Pamela Anderson, Drew Barrymore, Christina Aguilera og supermodellen Adriana Lima.

TRIBAL: Supermodellen Adriana Lima har en tribal på venstre fot. FOTO: NTB
TRIBAL: Supermodellen Adriana Lima har en tribal på venstre fot. FOTO: NTB Vis mer
FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer

Og nå ser det jammen meg ut som at trenden er tilbake. Men er den kommet for å bli?

Tommy Berntsen, som jobber som tatovør hos Pigment i Trondheim, forteller til KK at han har sett en stor økning av tribal tatoveringer den siste tiden.

- Det har vært en økning av kunder som vil ha tribals. De lages gjerne små og skarpe. Gjerne på uforventede plasser som hals, hånd og legg, forteller han.

- Som mange andre ting som resirkuleres fra 90-tallet så er dette også en liten trend. Det handler mye om å skillet seg ut. Det gjør man jo for så vidt å med en tribal i ung alder.

- I Norge var det jo utgangspunktet forbeholdt rånerne som røyka Petterøes og hadde kontantkort. Nå ser jeg toppmodeller i Berlin med små versjoner av de samme designene, sier Berntsen.

Ina Luna Gundersen er en av dem som har kastet seg på denne tatoverings-trenden. Hun forteller til KK at hun ble inspirert av TikTok, Instagram og Pinterest.

- Jeg gikk jo glipp av den legendariske tribal-eraen på starten av 2000-tallet, men jeg føler at dette kanskje er et slags tribal-comeback i moderne innpakning.

- Så kanskje min spikey tatovering rett og slett er en homage til the OGs? Pamela Anderson hadde en spikey wire rundt armen, sier hun.

PIGGTRÅD: Pamela Anderson var nok ikke den eneste som tok en slik tatovering på begynnelsen av 2000-tallet. FOTO: NTB
PIGGTRÅD: Pamela Anderson var nok ikke den eneste som tok en slik tatovering på begynnelsen av 2000-tallet. FOTO: NTB Vis mer

- Ja, jeg tror tatoveringen kommer til å bli en trend! Jeg ser den allerede overalt på nettet, og har flere venner som også har lignende som meg. Men om den blir like populær som «tramp stampen» en gang var tviler jeg på, avslutter hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer