Askespredning

Nå kan du få asken din spredt i verdensrommet!

Norsk begravelsebyrå tilbyr nå tjenesten. Men er det lovlig?

ASKESPREDNING: Kunne du tenke deg å bli spredd via kosmiske vinder? Den muligheten har du faktisk. FOTO: Aura Flights
ASKESPREDNING: Kunne du tenke deg å bli spredd via kosmiske vinder? Den muligheten har du faktisk. FOTO: Aura Flights Vis mer
Publisert

Begrave eller kremere? Og hvilken musikk? Begravelsessermonier og urnenedsettelser er ritualer de fleste av oss har begrenset erfaring med, men som likevel er noe vi mest sannsynlig må ta stilling til noen ganger i løpet av livet. Som pårørende blir man nødt til å stille seg spørsmålet om hvordan den avdøde kanskje ville ha ønsket seremonien, hvis ikke vedkommende har sagt eller skrevet noe om det i forkant. Noen tenker kanskje også over sin egen avskjed, og har klare formeninger om hva de ønsker, og hva de vil unngå.

Pia Cyrén driver begravelsesbyrået «Den siste reisen», og er kjent for å tilby mer personlige seremonier og løsninger. Du har kanskje hørt om at den kremerte kan bli en diamant du kan bære med deg? Det er et av tilbudene hos Cyréns byrå. Nå kan hun tilby en ny tjeneste - askespredning i verdensrommet.

- Hva i all verden er dette?

- Det er et fantastisk tilbud til alle dem som ikke ønsker en gravplass, men askespredning i forbindelse med kremasjon, sier Cyrén til KK og forklarer:

- Det hele starter med en vanlig kremasjon, og dersom de pårørende ønsker askespredning er dette et alternativ de kan velge. Da har man mulighet til å samles til seremoni, og i stedet for at man sprer asken i naturen etter de reglene som gjelder, eller setter urnen i jorden, sender man den altså til værs med en værballong, sier Cyrén.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer