Navnevalg

Nå kommer disse navnene

Hvert fall om vi hermer etter svenskene, som vi pleier.

POPULÆRE NAVN: Tradisjonelt sett følger vi etter svenskene. Gjelder det også det nye navnetrenden? FOTO: NTBScanpix
POPULÆRE NAVN: Tradisjonelt sett følger vi etter svenskene. Gjelder det også det nye navnetrenden? FOTO: NTBScanpix Vis mer
Publisert

Noe som aldri slutter å interessere oss er navn. Så fort et blivende foreldrepar forteller om kulen på magen, er vi der og vil vite: Har dere tenkt på noe navn, enda?

Personlig

Navnevalg er en personlig øvelse, og dermed også et potensielt minefelt, og i KK skriver vi stadig både og populære og om sjeldne navn.

Da svenskene ved årets begynnelse la ut statistikk over populære navn, var det en navneretning som fortsatte å utmerket seg, etter å ha vært populær noe år.

Nemlig navn med fransk klang og opprinnelse.

Statistikken viste at navn som Belle, Cleo, Elton og Melvin fortsetter å være populære i nabolandet.

Uvant her hjemme

Dette er navn vi ikke så ofte ser her hos oss, men tradisjonelt sett har nordmenn gjerne tatt etter svenskenes navnevalg. Både Lukas og Jakob er «svenske» navn som nå har etablert seg her, og nå ligger på topp tre.

Vi spurte Jørgen Ouren, navneforsker ved SSB, om han tror den franske navnetrenden vi ser i nabolandet også vil komme over kjølen?

– Erfaringsmessig tar vi etter svenskene. Det tar litt tid, men det kommer, sier Ouren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer