Babyboom

Nå kommer hjemmekontor-babyene ... eller?

Etterkrigsbarna ble et kjent begrep etter babyboomen i 1946. Vil vi se det samme etter koronakrisen?

BABYBOOM: Til neste år får vi se om samlivsekspertenes spådommer var reelle. Skal vi tro dem, har nemlig hjemmekontor-perioden vi nå ha vært inne i, vært ekstremt fruktbar! ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix
BABYBOOM: Til neste år får vi se om samlivsekspertenes spådommer var reelle. Skal vi tro dem, har nemlig hjemmekontor-perioden vi nå ha vært inne i, vært ekstremt fruktbar! ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

«Det gikk som det måtte gå, det hjemmekontoret» skrev sportsjournalist Carina Olset (38) på Instagram da hun med glimt i øyet, og bilde av sin førstefødte, annonserte at hennes andre barn var på vei.

Komiker og programleder Truls Svendsen (47) nøyde seg med å reposte samboerens innlegg og teksten:

«Woopsi. Her gikk det fort i svingen», med emneknaggene #hjemmekontor og #coronalife.

Om babyboomen, som noen samlivseksperter har spådd, blir et faktum - gjenstår å se på nyåret! Men det er mye som tyder på at det er en ny babybølge på vei.

Allerede nå går diskusjonen hett i amerikansk presse, hvor noen hevder at det bare er «de rike og berømte» som kan unne seg luksusen med å bli gravide i krisetider - for det er ikke alle som har råd til en helseforsikring som blant annet sikrer dem hjemmeoppfølging av jordmor og helsepersonell under svangerskapet.

På andre siden av verden har vi India og Kina, som allerede nå melder om babyboom-tall, ifølge hindustantimes, der karantene og lockdown har gjort at det blant annet har vært vanskelig for kvinner å få tak i prevensjonsmidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer