Muskelknuter

- Nå tør jeg endelig å gå med hvite bukser

Muskelknutene i livmoren forårsaket så store blødninger at det gikk ut over livskvaliteten. I stedet for å fjerne livmoren fant Elisabeth en ny, skånsom metode.

MUSKELKNUTER: Lyse bukser var en umulighet for Elisabeth tidligere, på grunn av  blødninger fra muskelknuter. Nå er hun kvitt problemet. Foto: Petra Isaksson
MUSKELKNUTER: Lyse bukser var en umulighet for Elisabeth tidligere, på grunn av blødninger fra muskelknuter. Nå er hun kvitt problemet. Foto: Petra Isaksson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elisabeth blødde gjennom klærne selv om hun brukte flere bind. Hun kunne ikke gå hjemmefra uten å ha med seg klesskift og måtte alltid vite hvor nærmeste toalett var. Da hun til slutt nesten besvimte av utmattelse, forsto hun at noe var veldig feil.

– Verst var blødningene. Medisinen som skulle minske dem, hjalp ikke, og jeg turde aldri å bruke lyse bukser, slik jeg kan nå. Jeg var sykmeldt for utbrenthet, men i ettertid lurer jeg på om utmattelsen ikke hadde sin årsak i muskelknutene, sier Elisabeth Alrack Kågstrøm (49) fra Skellefteå i Sverige.

Elisabeth har alltid vært nøye med helsen sin. Hun jobber som kostholdsrådgiver og brenner for å hjelpe andre til et sunnere liv. Men nå hadde hun blitt rammet av noe som hun ikke selv kunne gjøre noe med.

LES OGSÅ: Muskelknutene kan vokse og gi økte plager

En kul på magen

En ultralydundersøkelse viste at Elisabeth hadde muskelknuter (myomer), hvorav den største var på størrelse med et barnehode.

– Når jeg lå på ryggen, bulet myomet ut som en kul på magen.

Doktoren satte henne opp på venteliste for å operere bort livmoren, et stort inngrep som kalles hysterektomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer