Kroppspress

– Nå vet jeg at rynker kun er tegn på at du har smilt og ledd

Sandra Lyng er bekymret for hva retusjering i magasiner og sosiale medier har gjort med folks selvbilde. Hun oppfordrer til å gå i bikini – uansett kropp!

KROPPSPRESS: Sandra Lyng er bekymret for hva sosiale mediers fraværende regelverk av retusjering over mange år har gjort med folks selvbilde. Hun oppfordrer kvinner til å vise alle variasjoner av kropp - også i bikini. FOTO: Truls Qvale
KROPPSPRESS: Sandra Lyng er bekymret for hva sosiale mediers fraværende regelverk av retusjering over mange år har gjort med folks selvbilde. Hun oppfordrer kvinner til å vise alle variasjoner av kropp - også i bikini. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«For deg som unngår stranda fordi du ikke føler deg vel i bikini», skriver Sandra Lyng (36) i et åpenhjertig innlegg på Instagram.

Sommeren kom med et brak og Norge har allerede opplevd hetebølge etter norsk standard, selv om vi bare er i juni. Mange har tatt sin første dukkert, mens andre holder litt igjen – til tross for at sommervarmen er her.

Mange kvier seg for å hoppe i bikinien og sprade rundt på stranda. Sandra Lyng tror det har mye med det kroppspresset vi får gjennom sosiale medier å gjøre.

Nå tar hun et oppgjør med forventningene om hvordan vi skal se ut, og henvender seg til alle som ikke føler seg komfortable med å være på stranda i bikini.

Ble selv påvirket av kroppspresset

Hun går hardt ut mot retusjering som vi alle har blitt eksponert for i blader og tv-reklamer opp gjennom. Med sosiale mediers inntog, var det heller ikke noe reglement rundt bruken av retusjerte bilder. Det tror hun har gjort skade på manges selvbilde og har gitt et unødvendig kroppspress i samfunnet.

Selv ble hun påvirket av det hun så, og sammenlignet seg selv med kvinnene hun så på bilder med kritthvite tenner, glatt hud og smal midje.

I 2022 ble markedsføringsloven endret. Retusjert reklame skal merkes for å motvirke kroppspress – særlig blant barn og unge.

36-åringen er likevel bekymret for påvirkningen sosiale medier og retusjering av bilder har på unge. Selv har hun hatt sine bekymringer for utseendet, men er i dag på et sted hvor hun velger å se på det som ofte blir retusjert bort – som noe vakkert som forteller en historie om mennesket som bærer det.

– Det er trist at vi i det hele tatt føler at vi må endre på utseendet vårt før vi kan dele det med verden. Da er det noe galt med verden, spør du meg. Eller sosiale medier, sa Sandra da KK intervjuet henne i 2022.

«Nå vet jeg at rynker kun er tegn på at du har smilt og ledd, strekkmerker eller tigerstriper viser at du har vokst, og ja kanskje laget små mennesker! Cellulitter er smilehull bare andre steder enn på kinna, og kviser betyr at du … rett og slett er et menneske. Men kanskje best av alt, så har jeg lært meg å være glad i det⁣,» skriver hun til jubel i kommentarfeltet.

«Er helt enig, dette budskapet er så viktig å få fram!», skriver én.

«Så mye vakrere naturlig!» skriver en annen, og får støtte fra et drøss med engasjerte brukere.

I innlegget har artisten og influenseren nemlig delt to versjoner av samme bilde – et retusjert og et naturlig.

Kroppen har tålt mye

Budskapet til småbarnsmoren er enkelt; Hun ønsker å vise at livet er mye mer enn utseende og inspirere til å skape et liv som føles godt å leve ved å bli glad i den man er.

«For deg som unngår stranden pga. du ikke føler deg vel nok i bikini. Eller har på svarte klær når det er varmt for å se «slimmere» ut. Eller for deg som ikke tør å danse, for du er redd for å se rar ut, du vet,» skriver hun.

36-åringen har vært kjæreste med Lasse Joachim Langerud siden 2016, og i 2018 ble de foreldre til en gutt.

Hun er stolt over at kroppen har født et barn, den har vært syk i to år med kyssesyken og covid, men likevel er hun på et sted i dag hvor hun føler at hun har en sterk kropp som kan løpe, føle, smile og leke.

«Kroppen min er MAGISK, og det er din også ⁣ (håper du vet det, kjære). ⁣Og en ting til «Its getting old» – bokstavelig talt – å føle at vi ikke er like bra eller fine når vi blir eldre,» avslutter hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer